Gezici Halk Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı

Tarih : 2011-12-29 / Kategori : Genel Haber

Gezici Halk Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı

Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, “Eğitim kalitesini ve Okuma alışkanlığını artırmak için  Yaylada bulunan çocuklarımız dahi Gezici Kütüphane aracından faydalanacak.” dedi.

            Vali  Amir Çiçek,  Aralık İlçemiz Rüzgar Erozyonu Birliğinin Toplantı salonunda Yazar Sadettin Kaplan’la söyleşi ve imza ile Gezici Halk kütüphanesinin faaliyete açılması programlarına katılarak, gezici kütüphane aracının açılışını yaptı.  İstanbul Ticaret Odasınca 5592 adet temin edilen yazarın kitaplarından 650 adedi İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne verildi. Geri kalan kitaplar Aralık ilçesinde  bulunan öğrencilere  dağıtıldı. Vali  Amir ÇİÇEK, yaptığı konuşmada “değerli yazarımız Sadettin KAPLAN’a Iğdır iline gelmelerinden dolayı teşekkür ederim. Bugün burada öğrencilerimizle birlikte yazarımızın buluşması güzel bir olaydır. Eminim yazarımızın göndermiş olduğu kitapları okumuşsunuzdur. Bunlar okunacak kitaplardır. Raflara kaldırılacak kitaplar değildir.    Eğitim hayatımızın bir parçasıdır. Geleceğe güvenle bakmak için okumalıyız. Hedefimizi her zaman yüksek tutmalıyız. Bir amacımız olmalı, boş zamanlarımızda bol bol okumalıyız ki ufkumuz açılsın. Kitap okuma alışkanlığı edinmeliyiz ki teknoloji hızla gelişiyor, her zaman bilgilerimizi yenileyip ona yetişmek için, çok okuyan insanın kendine güveni farklı olur, tartışabilir, yorum yapabilir, fikirlerini dile getirebilir bunu unutmayın” Özellikle İl, ilçe ve kütüphanelerdeki kitap sayımızı ve çeşidini artırma çabasındayız. Bunları sizler için yapıyoruz” dedi.  Ayrıca Valimiz İstanbul Ticaret Odası başkanlığına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.  Daha sonra Vali Çiçek,  “Gezici Halk kütüphanesinin açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmada özellikle bazı köylerimiz ve uzaktaki yerleşim yerlerinde eğitim gören öğrenci ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bu gezici kütüphanelere ihtiyaç vardır. Bu kütüphane uygulaması ile daha çok okuyan, başarılı bir toplum yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, “Aralık Kaymakamlığınca, Çocukların ilgisini kütüphaneye çekmek, kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını kazandırmak ve geliştirmek amacı ile edebiyatımızın değerli yazarlarından Sadettin Kaplan’ı Aralık ilçesinde bulunan öğretmenlerimizle buluşturduk. Bunun yanısıra Bünyemizde bulunan ve kullanılmaz halde bulunan otobüsü kullanır hale getirerek gezici kütüphane aracı haline getirerek bölgede bulunan köy ve yaylalarda bulunan çocuklarımızın okumalarını geliştirmeleri ve kitap okuma alışkanlığını artırmak için seferber edeceğiz.” dedi.
Aralık ilçesinde yapılan programa Vali Amir Çiçek, Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, İl Özel İdare Müdürü Ferhat Akkuş, İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Recep Tuncer, Öğretmenler ve Aralıklı Öğrenciler katıldılar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.