Iğdır Belediyesinden Hizmet İçi Eğitim

Tarih : 2012-02-14 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesinden Hizmet İçi Eğitim

Iğdır Belediyesi tarafından,Serhat Kalkınma Ajansına sunduğu proje kapsamında kültür merkezinde eğitim semineri verildi.

Iğdır Belediyesi personelinin yanı sıra eğitim seminerine diğer resmi kurumların personelleri de katıldı. Mahalli İdareler hizmet derneği ile yürütülen ortaklaşa eğitim seminerinde zabıta personel yönetmeliği, ruhsatlara ilişkin yönetmelik ile kamu ihale kanunu hakkında bilgiler sunuldu.

Hizmet içi eğitim seminerinde bir konuşma yapan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK: ”Bizler Belediyemizde tüm çalışanlarımızla geniş bir aileyiz. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak amacıyla bu eğitim seminerlerini düzenleyerek tüm personelimizin bilgi düzeyini artırmak, belediyenin daha işlevsel hale gelmesi için son çıkan yasalarında sunulması ile daha donanımlı olacaklardır. Yönetim olarak birincil prensibimiz hizmet kalitemizi arttırmaktır.” dedi.

1. gün Mahalli İdareler Hizmet Derneği Başkanı Mehmet Dönmez tarafından 4483 sayılı kanun kapsamında belediye personellerinin yargılanma usulleri, 3628 sayılı Mal Bildiriminde bulunulması, Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kanunu, 4982 sayılı Bilgi edinme hakkındaki kanunu, Kamu etik sözleşmesi, yazışma kuralları anlatıldı.

2. gün ise İçişleri Bakanlığı Baş kontrolörü Kamu Yönetim Uzmanı Nihat Yıldız, tarafından Zabıta personel yönetmeliği, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik, kabahatler kanunu ve uygulanması, personel mevzuatı anlatıldı. 3. gün ise İçişleri Bakanlığı eski Baş kontrolörü Haluk Nalçakar tarafından İhale mevzuatı 4734 sayılı kamu ihale kanunu, 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu, 2886 sayılı devlet ihale kanunu. Kamu ihale genel tebliği ve uygulama yönetmelikleri, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunundaki ihaleye fesat karıştırma ve edinim ifasına fesat karıştırma suçlarının oluşumu ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılan personele bilgiler sunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.