51 Yıldır Evliler

Tarih : 2012-02-14 / Kategori : Genel Haber

51 Yıldır Evliler

75 YAŞINDAKİ KEREM TURAN DAN 51 YILLIK KARISINA HEDİYE

Iğdır`da yaşayan 75 yaşındaki Kerem Turan, 51 yıl önce görücü usulüyle severek evlendiği eşiyle yarım asırdır mutlu bir evlilik sürdürüyor.

Bugüne kadar birbirlerini hiç kırmadıklarını belirten çift, 14 Şubat Sevgililer Günü`ne mutluluk içinde girdi. Topçular Mahallesinde yaşayan çiftçi 75 yaşındaki Kerem ve 65 yaşındaki Emine Turan çifti, 51 yıldır birlikte mutlu bir yaşam sürüyor.

Evliliklerinden 8 çocukları 18 torunu olan, ancak çocuklarının hepsinin evlenerek çeşitli yerlere gittiğini söyleyen çift evde kimse olmadığından zaman zaman kavga ettiklerini araya girip barıştıracak ne çocuk ne de torun olmadığından şakayla şikayet ediyorlar.. Bugüne dek birbirlerini hiç üzmediklerini, hiç kırmadıklarını belirten çift, 14 Şubat Sevgiler Günü`nü torunları sayesinde kutladıklarını hediye olarak çiçek veya yüzük aldığını, karısının bir çiçek olduğunu söyleyen 75 yaşındaki Kerem Turan, "bu şekilde genç kalmamı köy hayatına ve eşime borçluyum, köyde yaşıyorduk bir gün komşu köye gittik dediler gel bu kızı al, baktım beğendim babamı annemi gönderdim kızı verdiler düğün yaptık o zaman öküz arabasını gelin arabası yapıp köyüme getirdim. Evlendiğim için çok mutluyum. Sevgililer Günü`ne hayat arkadaşım Emine ile girmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Genç çiftlere birbirlerini sevmeleri, birbirlerine saygı göstermeleri önerisinde bulunan Turan, evliliğin çok kutsal bir birliktelik olduğunu, anlaşarak her şeyi konuşarak sevgi, saygı ve sabır içinde mutlu evlilikler yapılacağını söyledi. Şimdiki gençlerin evlendikten sonra boşandıklarını bunun yanlış olduğunu belirtti.Ya evlenmeyeceksin yada sürdüreceksin. Emine Turan ise, görücü usulü ile evlendiği Kerem ile mutlu bir birlikteliği olduğunu söyledi. Mutlu evliliğin sırrının sevgi, saygı, karşılıklı anlayıştan geçtiğini belirten Emine Turan, "yeni evliler anlaşarak evlensinler. Her şeyi kavgaya dönüştürmesinler. Sabırlı olurlarsa evlilik yürür herkese bizim gibi mutlu evlilik Allah nasip etsin" dedi.

Facebook Beğenenler

  1. orhan tanışam 2012-02-14 17:27:04

    sevgili hacı ellerinde daha nice mutlu ve sağlıklı seneler dilerim.Ellerinde hürmetle öpüyorum..İzmir bergamadan sevgiler saygılar..Rabbim nazardan kursun sizi.. burda yusuf başımın etini yedi..Hasanda kartopu oynur:))

  2. elçin kaplan 2012-03-08 18:31:35

    dede çok romatiksin :D

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.