Iğdır EMİT 2012 Fuarında Büyük İlgi Gördü

Tarih : 2012-02-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır EMİT 2012 Fuarında Büyük İlgi Gördü

Iğdır Valiliği Kültür  ve Türizm Müdürlüğü dünyanın en büyük 5. fuarı olan doğu akdeniz uluslar arası tanıtım ve seyahat fuarında(emitt) büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından görkemli bir açılış yapıldı. İlimiz 9–12 Şubat’ta İstanbul ilinde düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMİTT) katıldı.    
İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman ENGİNDENİZ, Fuarda ilimiz için hazırlanan stantta Iğdır İlinin yöresel mutfağından, geleneksel el sanatları, turistik ve kültürel değerleri tanıtıldığını belirtti.
Iğdır Valisi Amir ÇİÇEK, EMİTT 2012 fuarına Ankara’da yapılan Valiler buluşması toplantısı ile aynı tarihlere denk gelmesi ile katılamadığından fuara ilimiz Vali Yardımcısı ve beraberindeki bir heyeti görevlendirdi.         İlimizin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımında çok önemli bir yeri olan Emitt fuarında ilimizin standı büyük ilgi görmüştür. Vali Çiçek, “ilimizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması için Emitt fuarının çok iyi bir fırsat olduğunu ve ayrıca bizi yalnız bırakmayan sevgili Iğdırlılara özellikle de çok teşekkür ettiğini” söyledi.
Fuar 12 salonda 4500 firma katılımiyle start aldı.  Aktiviteleri ve stantıyla göz dolduran Iğdır, Turizm acenteleri ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Iğdır’ın tarihini, kültürünü, doğal güzeliklerini ele alan dört dilden tanıtım yayınlarıyla, iki dilden tanıtım CD siyle ilgi odağı olan ığdır, Ziya Zakir ACAR çektiği 22 adet fotoğraf sergilendi.Her Yönüyle Iğdır, Tuzluca ilçesi, Aralık ilçesi, İçimdeki Sızı, Iğdırlı Şehit ve Gazilerimiz, Nevruz türküleri (Iğdır Yöresi), Iğdır’ın göğe uzanan eli; Ağrı dağı, isimli kitaplarından yaklaşık 1000 adet dağıtıldı. Aralık kaymakamlığının çıkarmış olduğu nuh 'un çiçekleri broşüru, dergisi, çantası ve takvimi gelen ziyaretçilere dağıtıldı. Kafkas halk ekibinin gösterisiyle şenlenen Iğdır stantı halkında katlımıyla coşku doruğa ulaştı. Yoğurt aşı, Omaç aşı, Bozbaş, Sarma gibi yöresel yemeklerden yaklaşık 2000 kişiye dağıtıldı. Iğdıra özgü patlıcan reçeli, nebat şekeri, evelik otu, elma vb. gibi yöreye özgü farklı tatlarla tanışan ziyaretçiler, has mandra, aytepe süt ürünlerinin lezzetiylede tanıştılar. El dokuması halı ve kilimler, tuzdan yapılan gece lambaları ayrı bir ilgi odağı oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz; “Stantımıza fuara katılan bakanlık mensupları, Milletvekileri, Vali yardımcıları, Belediye başkanları, İl müdürleri, Turizmciler, Tur operatörleri, Tv kanalları, Iğdırlı iş adamları, Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar uğradı. 2012 Emitt fuarına ilk defa katılmamızı sağlayan sayın Valimize ve il özel idaresine sonsuz teşekürlerimizi sunarız.” dedi. 
Fuara Iğdır Vali yardımcısı Hacı UZKUC, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman ENGİNDENİZ, Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir ACAR ile iki memur ve iki bayan stant görevlisi olarak katılım sağlandı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.