Yaban Hayvanlarına ve Kuşlara Yemleme Yapıldı

Tarih : 2012-02-15 / Kategori : Genel Haber

Yaban Hayvanlarına ve Kuşlara Yemleme Yapıldı

Son günlerde bütün yurtta etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı, Iğdır’da bulunan Sulak alanlardaki Kuşları ve Yabani hayvanları etkiledi.

Karla kaplanan doğada  yaşayan yabani hayvanlar ile  kuşların aç kalmaması için yemleme çalışması yapılıyor.
Yılın en soğuk günlerini geçiren Iğdır'ın simgesi olan Ağrı  Dağı'nda yaşayan yabani hayvan ve  kuşların aç kalmaması için Iğdır Orman ve Su işleri Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Mete Türkoğlu,  ve ekipleri bölgeye yem atıyor.
Gün boyu Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı köyü çevresinde bulunan sulak alanlardaki kuşlara ve ördeklere buğday ve mısır koyuldu. Ağrı Dağı eteklerinede yaban hayvanlarının aç kalmaması için sakatat ve hayvan leşleri bırakıldı.
Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Mete Türkoğlu, “Kar ve Soğuktan dolayı yabani hayvanlar ve Kuşlar  yem bulamamaktadır. Bu nedenle yemleme çalışması yaptık. Bu çalışmalar soğuk devam ettiği müddetçe yapılacak. Bugün kuşlar için buğday ve mısır, yabani hayvanlar içinde sakatat ve hayvan leşi koyduk." dedi. Yemleri personeller İsmet Taşan ve Cemal Ünal yardım ederek çevreye dağıttılar.

 

Facebook Beğenenler

  1. cüneyit 2012-02-15 15:01:25

    Orman ve Su işleri Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Mete Türkoğlu ve değerli çalışma arkadaşları İsmet Taşan ve Cemal Ünal'ı bu hassas çalışmalarından dolayı tebrik ederim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.