Iğdır’da“Vatandaşlar Metruk Evlerin Yıkılmasını İstiyor” Haberimiz Ses Getirdi

Tarih : 2012-02-20 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır’da“Vatandaşlar Metruk Evlerin  Yıkılmasını İstiyor” Haberimiz Ses Getirdi

IĞDIR’DA METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Iğdır Belediyesi son olarak, vatandaşların şikayeti üzerine Iğdır genelinde 54 evin yıkımı için tespit yapıldı.   Kent estetiğini bozan, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan binalar iki günlük çalışmanın ardından, Bağlar, Karaağaç, Söğütlü, Topçular mahallesinde bulunan 10 adet metruk bina yıkılarak bölge temizlendi.   Geri kalan diğer binaların yıkılması için önümüzdeki ay içerisinde yıkımının gerçekleşeceği belirtildi.
İş makineleri yardımıyla metruk binaları yıkarak ve oluşan atık ve çöpleri temizleyerek bölgedeki olumsuzlukları giderdiklerini de belirten Iğdır Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Malk; “yıkım yapılan bölgede oturan vatandaşlar, uzun zamandır virane evlerin çevreye verdiği olumsuzluklar nedeniyle şikâyetlerini dile getirmekteydi. Ekiplerimiz Bağlar, Karaağaç, Söğütlü, Topçular mahallesinde bulunan 10 adet virane binanın yıkımını gerçekleştirerek çevreyi eski haline getirdik.
Iğdır’ı çağdaş yaşam standartlarına sahip, ortak kullanım alanlarıyla, park ve çevre düzenlemeleriyle, sosyal ve kültürel birikimiyle örnek bir kente dönüştürüyoruz. Kentimizin daha çağdaş bir görünüme sahip olması için başlatılan bu çalışmanın ileriki zamanlarda da sürdürüleceğiz. Bu binaların çökme riski oluşturmasının yanı sıra alkol bağımlılarının bu binaları mekan tutabildiklerini ve toplumun düzeninin bozulmaması için de bu tür yapıların yıkılması gerekmektedir. Iğdır’ın görünümünü bozan bütün binaların yıkımının zaman içerisinde yapılacağını söyledi.
Iğdır Belediyesi, kentte vatandaşların sağlıklı ve çağdaş  koşullarda yaşaması için “kent estetiği ve görünümün, ortak kullanım alanlarının korunması” çalışmalarını  sürdürüyor.

 

Facebook Beğenenler

  1. Ekrem Baydar 2012-02-21 10:42:41

    Iğdır belediyecilik alanında, tarfsız, dürüst, artniyetsiz, çalışmaya yıllardır muhtaçtır. uzun yılların birikimi olan o kadar çok sorun var ki! Altyapı sorunu var, sosyal sorun var, yapılanma sorunu var, kanalizasyon sorunu var, su sorunu var... var da var. Ancak ne olursa olsun bütün bu sorunların Iğdırda yaşayan herkesin ve her kesimin Belediyeye olan güven duygusunun ve aynı zaman da Belediyenin de tüm Iğdıra vereceği tarfsız hizmet etme duygysynun çözeceğine inanıyorum. Unutulmamalıdır ki, Belediyeler çalışmalarıyla hizmet ettikleri yöre insanlarını YA AYRIŞTIRIRLAR YA DA KAYNAŞTIRIRLAR. Bizim Iğdırda tvrımız inanıyorum ki; Türk, Kürt, Azeri, terekeme, yerli, yabancı demeden tarafsız hizmet almak ve kaynaşmaktır. Gelecek bütün güzel günleri birlikte yaşamaktır. Sayın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malka ve onun şahsında tüm Belediye çalışanlarına başarılar dilerim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.