67 Yıldır Kimliksiz Yaşıyor

Tarih : 2012-02-21 / Kategori : Genel Haber

67 Yıldır Kimliksiz Yaşıyor

Iğdır’a bağlı Yukarı Çarıkçı köyünde yaşayan Yemirhan isimli vatandaşın kimliği olmadığı ortaya çıktı.

Soyadı olmayan ve kendini bildi bileli çobanlık yaptığını belirten ve çok hasta olduğunu ifade eden Yemirhan (67)zorlukla yaptığı konuşmada, “bana anlatılan babam ölünce annem evlenip gitmiş ben orada, burada büyümüşüm, kim olduğumu bilmiyorum, yıllardır çobanlık yaptım, kimliğim yok diye zorluk çektim evlenmedim. Şimdide çok hastayım hiç hasta olmadığım için doktora gitmedim. Kimliğim yok diye muayenede olamıyorum. Bana sahip çıksınlar çok kötüyüm“ dedi. Köyde başkasına ait iki odalı metruk bir binada yaşayan ve bir odada kuzuları diğer odada da kendisi sefil bir şekilde yaşayan Yemirhan, yaz aylarında çobanlık yapıyor kış aylarında ise Yukarı Çarıkçı köyünde kalıyor.
Yemirhan isimli vatandaşın kimliğinin olmadığını belirten köy muhtarı Mustafa Ağgün, kimlik çıkarmak için Iğdır nüfus müdürlüğüne başvurduk. Yaş tespiti yaptırdık. 65-68 yaş arasında olduğunu tespit ettik” dedi.
Yemirhan isimli vatandaşın köylerinde 10 yıldır çobanlık yaptığını belirten muhtar Mustafa Ağgün, “Kim olduğu nerden geldiği belli değil geçen gün hastalandı doktora götürdük muayene yapmak istemediler durumu anlatınca muayene edip ilaç verdiler. Kimsesi yok şimdiye kadarda evlenmemiş çobanlık yaparak geçimini sağlamış. Sosyal hizmetler il müdürlüğüne bildirdik gelip alacaklar” şeklinde konuştu.
Iğdırlılar Yardımlaşma derneği Başkanı Volkan Bayat’ta “Dernek olarak köyleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinliyoruz. Bu vatandaşımızı tespit ettik. İl Sosyal Hizmetler müdürlüğüne bildirdik. Yemirhan amcada razı geliyor, götürüp rehabilitasyon merkezine yerleştirecekler. Kimliğinin çıkması içinde girişimde bulunacağız. Tek gözlü bir odada hayvanlarla yaşamak zorunda olan Yemirhan amcamız kurtarmamız lazım çok hasta“ dedi.
Komşusu olan Efendi Kabalak’ta “Yemirhan komşumuz biz yardımcı oluyoruz. Hasta olunca doktora götürdüm muhtarın yardımı ile muayene ettirdik. Durumu iyi değil” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.