Iğdır'da İl Özel İdaresi ile 112 Acil Hasta Kurtardı

Tarih : 2012-02-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da İl Özel İdaresi ile 112 Acil  Hasta Kurtardı

Iğdır’ın Tuzluca İlçesine 26 Km uzaklıkta bulunan Karakoyun Köyünde sığırın boynuzladığı Yaralı Kadını, 112 acil Ambülans ve Iğdır Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri bu gece  kapalı yolu açarak yaralı kadını hastaneye ulaştırdılar.

Önceki gün ve dün etkili olan kar yağışıyla yeniden kapanan Tuzluca merkeze 26 kilometre mesafedeki Karakoyun Köyünde 30 yaşında evli 3 çocuk Annesi Sevda Yel, “Eşim Adil Yel ile ahırdan çıkardığımız sığırları dereye su içmeleri için götürme esnasında önümdeki sığır bahçede bulunan ot yığınına gitmek istedi. Ben mani olunca beni boynuzu ile karın  boşluğuma vurdu. Ben Sığırın boynuzla saldırısı sonucu karnımdan yaralanarak gündüz gözüyle acılar içinde kıvranmaya başladım. Eşim ve kardeşim  Muhtara  haber verdi“ dedi.
Jandarmayı arayan Köy Muhtarı hastalarının olduğunu bildirdi.   112 Acil Ambulas ATT  Kader Moğan, Kaptan Nihat Ada, yönetimindeki Ambulans  köye haraket etti.Karakoyun Köyüne 5 Km uzaklıkta kara saplanarak mahsur kaldı.
İl Özel İdaresi ekiplerinin üstün çabasıyla Karakoyun Köyüne 45 Dakikada ulaşıldı. Yolun açılmasıyla birlikte hasta kadın Ambulansla Tuzluca  Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Muhtar Famil Çelikten, hasta kadının kurtarılması için seferber olan ekiplere ve Ambulansla Köye  gelmek isteyen 1 saat yolda mahsur kalan Sağlıkçılara teşekkür etti.
Karakoyun Köy Muhtarı Famil Çelikten, “Eskiden  bizler burada yol kapanınca çok mağdur oluyorduk. Şimdi Yollarımız açılıyor ama yağan kar ve tipi kapatıyor. Allah Devletimizin eksikliğini vermesin. Acil hastamız olunca da Jandarma ve İl Özel İdaresi ekiplerine ve sağlık görevlilerine durumu bildiriyoruz hemen seferber olarak bizlere ulaşıyorlar. Hastamızı almaya gelen Ambulans karda mahsur kalınca, Devreye İl özel İdaresi Ekipleri girerek yolumuzu açtı ve hastamız yolu açılan ambulansla hastaneye götürüldü.” dedi.
Hasta kadının Kardeşi Yücel Çamur, “Kardeşimin yaralandığını 2 saat sonra öğrendim. Durumu Jandarmaya oradan 112 acil aradık ambulans yolda kalınca il özel idaresi bir saat içinde yolumuzu açarak hastamızı kurtardılar. Hastamızın hastaneye yetiştirilmesi bizi sevindirdi ve bu sevinç bizlere ağır kış koşullarının çilesini bile unutturdu. Şu an çok mutluyuz ve ekiplere teşekkür ediyoruz” diye konuştu..
Köylü kadınlar ve gençlerde yolun açılması için verilen emekten dolayı tüm yetkililere teşekkürlerini ilettiler.
Bu arada hastaneye yetiştirilen kadının sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.