Iğdır İl Müftülüğü "Örnek Kadın Portrelerinden Kesitler"Paneli

Tarih : 2012-03-08 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İl Müftülüğü

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz,”Van müftülüğüyle görüşerek vakıflar bölge müdürlüğümüzde bulunan  Sakal-ı Şerif Peygamber efendimizin mübarek sakal-ı şeriflerini  bir ilk olarak Iğdır’a getirmeyi planlıyoruz.”dedi.

Iğdır İl Müftülüğü tarafından Iğdır Kültür merkezinde “Örnek Kadın Portrelerinden Kesitler” adlı panel düzenlendi.
Panelin Açılış Konuşmasını Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz yaptı, Kulaz, Kendi imkanlarımız ölçüsünde çerçevesinde Iğdır ilinde bir ilki daha başarmanın onurunu yaşayarak  8 mart dünya kadınlar günü münasebetiyle siz hanımefendileri bir araya getirerek Peygamberimiz Cennet anaların ayaklarının altındadır ifadesi dolaysıyla sizlere olan sevgimizi sizlere olan saygımızı bağlılığımızı ifade etmek açısından kendi imkanlarımız doğrultusunda böyle bir program tertip ettik. Bu programımıza başından beri destek vererek her zaman yanımızda olan sayın valimize de teşekkür ediyorum.”dedi.  Kulaz, Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlar günü sadece 8 martta kutlamakla olmaz her gün kadınlar günüdür aslında.  Kadınlar bizim için hayatımızın vaz geçilmezlerindendir. İl Müftülüğü olarak   20 Nisan kutlu doğum haftasının tüm programının tümünü kadınlarımıza yönelik bir program düzenleyeceğiz. Artı 27 Mayısta fetih haftasında İlimize İstanbul dan hafızlar getireceğiz. Van müftülüğünde vakıflar bölge müdürlüğümüzde bulunan  Sakal-ı Şerif Peygamber efendimizin mübarek sakal-ı şeriflerini  bir ilk olarak Iğdır’a getirmeyi planlıyoruz.”dedi.
Iğdır Valisi Amir Çiçek, 8 mart dünya kadınlar günü Türkiye’de ve dünyada kutlanacak. Sizin gününüz bizim için her gün önemlidir. Biz Başka ülkelerden başka inançlardan, başkalarından kadınımızın kızlarımızın  hakkını öğrenmeye ihtiyacımız yoktur. Öncelikle dinimize bakmalıyız. Dinimizde kadınlara çok yer verilmiştir.  Toplum olarak kadınlarımızı ikinci planda gördüğümüz hissedilmiş. Hatta Eksik etek denilmiş.  Beylere öncülük vermişiz. Bayanlara öncülük vermemişiz. Nerde bu eğitimde, toplumda, hayatta Zaman değişti artık öyle yerlere gelmişiz ki hanımlarımız her alanda kendilerini ispat ederek kendilerini eskiden olduğu gibi ispatlayarak yüksek yerlere gelmişlerdir. “dedi.  Bu yıl Müftülükle beraber valiliğimizle beraber kadınlar günümüzü sadece çelenk bırakmakla kalmamak şartıyla kutlayacağız. 81 ilden gelen hanımlarımızla da kadınlar günümüzü kutlayacağız.”dedi.
Daha sonra   Panalist yöneticisi Iğdır İlahiyat fakültesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan tarafından başlatıldı. Programın ilk panalisti Iğdır İlahiyat fakültesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Öztürk, Kuran’da Kadın Karakterlerini Ahlaki ve Sosyal Boyutlu değerlendirdi. Iğdır İl Müftülüğü Vaizesi Yasemin Bilgen, Hz. Peygamberin hayatında Hz. Hatice (r.a)’yı anlattı. Iğdır Sağlık M.Y.O. Öğretim görevlisi Suzan Moç, Örnek Anne Modeli Hz. Fatıma (r.a)’yı anlattı. Ardından Kuran-ı Kerim ve İlahiler okunmasıyla devam eden program son buldu. Program çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından tüm bayanlara gül dağıtıldı. Vali Amir Çiçek’te  konuşmacılara birer plaket takdim ettikten sonra İl Müftüsü
Cüneyt Kulaz Iğdır İli ve İlçelerinde başarılı bir şekilde görevlerini sürdüren Kur’an Kursu
Öğreticilerine panele yaptıkları katkılar sebebiyle Mehmet Akif ERSOY’ un “Safahat” ını hediye etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.