Asansörler Artık Daha Güvenli Olacak

Tarih : 2012-03-09 / Kategori : Genel Haber

Asansörler Artık Daha Güvenli Olacak

Iğdır Makine Mühendisler Odası Başkanı Ali Namlı, Mak. Müh. Ali Kıran, Mak.Müh. Sönmez Kaya Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk’ı ziyaret ederek, asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yaptırılması için sözleşme imzaladılar. 

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yapılmasının zorunlu kıldığı asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin (muayenelerinin) yaptırılması gerektiğinden; Iğdır Makine Mühendisler Odası ile Iğdır belediyesi arasında sözleşme imzalandı.
Iğdır Belediye Başkan V. Hüseyin MALK  yaptığı açıklamada:” çıktığımız ilan neticesinde yapılan başvurular Yönetmelikte öngörülen kriterler nezdinde değerlendirilmiş ve “Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi” ile sözleşme imzalanarak 2012 yılı için kurumumuz koordinasyonunda periyodik kontrol yapmak üzere TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşu olarak yetkilendirilmiştir. Bina sorumlularının yıllık kontrolleri yaptırmamaları ve belirlenen hizmet bedeli karşılığında yapılmış kontrol ve muayeneye ait raporu almayan bina sorumlularına Kabahatler Kanunu ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde cezai müeyyide uygulanacaktır. Ayrıca yüklenici tarafından kontrol ve muayenesi yapılan asansörün kullanılması can ve mal güvenliği açısından uygun değil ise kullanılmasını önlemek üzere bir uyarı etiketi asansörde görünür bir yere iliştirilecektir. Bina sorumlusu, muayene raporunda belirtilen eksik ve hataları gidermemekte ısrar ederse, Belediye alacağı kararla asansörü mühürleyerek bina sorumlusu ve asansör firmasına ilgili mevzuat çerçevesinde cezai yaptırım uygulayacaktır.”dedi
Iğdır Makine Mühendisler Odası Başkanı Ali Namlı  ise yaptığı açıklamada, odamızın görevi asansörlerin kontrol ve tespitidir.  Oda olarak gidip kontrol edeceğiz.  Eksiklikleri belediye ve bina sahiplerine bildireceğiz.  Yüklenici kuruluş “Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi”nin görevlendirmiş olduğu teknik personellerin yapacağı kontrol ve muayene çalışmalarına karşılık bina sorumlularının (binanın maliki veya kat maliki/malikleri veya bunların yetki verdiği gerçek veya tüzel kişi) fatura karşılığı ödeyecekleri hizmet bedeli 8 durağa kadar 100,00 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. Ahmet ÇAKIR 2012-03-09 09:23:59

    Iğdır için gerçekten uygulanması gereken projeydi. Katkısı olan hemşerilerimize ve özellikle Sönmez KAYA'ya teşekkürlerimizi sunar hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.