MHP Milletvekili Oğan, 300 Kadınla Yürüdü

Tarih : 2012-03-09 / Kategori : Genel Haber

MHP Milletvekili Oğan, 300 Kadınla Yürüdü

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ IĞDIR’DA KUTLANDI

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte 300 kadınla birlikte yürüdü.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte 300 kadınla birlikte yürüdü. Türk Kadınlar Birliği'nin 81 il ve Kıbrıs'tan gelen temsicileriyle yürüyen Oğan, kadınlara karanfil dağıtıp, günlerini kutladı.
Türk Kadınlar Birliği'nin etkinliği Atatürk Caddesi, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı. Törene, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Vali Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkan Sema Kendirci Uğurman, Iğdır Kadınlar Birliği Şube Başkanı Sabiha Sever, 81 ilden gelen temsilcileriyle birlikte 300 kadın katıldı. Kadınlar daha sonra geldikleri illeri gösteren pankartlarla yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılan Milletvekili Sinan Oğan önce kadınlara birer kırmızı ve beyaz karanfil verdi, ardından caddede onlarla birlikte yürüdü.
Kadınlar Günü ile ilgili konuşan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkan Sema Kendirci Uğurman, "Bundan tam 150 yıl önce, New York'ta 40 bin dokuma işçisi, 14 saatlik çalışma sürelerinin kısaltılması ve insanca yaşamaya yetecek bir ücret için greve gitti. Bu grev sırasında çıkan çatışma ve yangında kadın, çocuk 129 işçi can verdi. Birleşmiş Milletler, 1977 yılında bugünün anısına, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verdi. Kadınlar Günü, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı, kadınların toplumsal ve ekonomik sorunlarını haykırdığı, çözüm için birleşmenin zorunluluğunu vurguladığı bir gündür" dedi.
Öte yandan, yürüyüş sonrası fenalaşan Kıbrıs'tan gelen temsilci Saner Gökçe, hastaneye kaldırıldı. Kadınlar daha sonra Tuzluca İlçesi'nde bulunan Tuz Mağaralarını gezdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.