Iğdır Yurt Kur Müdürlüğünde "İletişim ve Beden Dili" Semineri Verildi

Tarih : 2012-03-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Yurt Kur Müdürlüğünde

Iğdır Yurt Kur müdürlüğü tarafından, Yurtkur konferans salonunda öğrencilere yönelik "İletişim ve Beden Dili" konulu eğitim semineri verildi.

Iğdır Yurtkur  konferans salonunda gerçekleşen eğitim semineri Yurtkur Erzurum Bölge Müdür Yardımcısı Cihat Tüzemen, Iğdır Yurtkur Müdürü Halil Çavlu ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.
Yönetim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar, eğitim seminerinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “dünyanın en büyük korkusu kabul edilen topluluk önünde konuşma korkusunu yenip, dinlenir bir konuşmacı olmanın keyfini yaşamak sanıldığı kadar zor değil. Bir takım temel özellikleri konuşmacı kimliğimizle özdeşleştirdiğimiz zaman ilgiyle ve merakla izlenen yönetici olmayla aramızda hiçbir engel kalmadığını görürüz.
İletişim, insanlar arasındaki en temel ilişkinin adı. Dünyaya gözümüzü açtığımız ilk andan, son nefesimize kadar farkında olarak ya da olmayarak yaşadığımız bir süreç. İletişimin gerçek anlamını kavrar, etkili dinleme ve empatiyi ilişkilerimizle hayata geçirebilirsek başarının sihirli anahtarına sahip olmuş oluruz. Beden dilinin gizli şifrelerini de çözdüğümüz zaman; mutlu insan ve başarılı yönetici kimliği ile kişiliğimiz bütünleşir.
Bu eğitimin temel amacı; doğru Türkçe konuşan, etkin iletişimi beden dilini etkili kullanarak sağlayan yöneticilere aydınlık bir yol açmak, kendi ışıklarının farkına varacakları keyifli bir mola vermelerini sağlamaktır.”
İletişimde karşılaşılan sorunlar konusuna değinen Bağışlar, dilimizin kelime bakımından zengin olduğunu fakat bunun yeteri kadar kullanılmadığını ifade etti.
Sağlıklı iletişim kurabilmek için yapılması gerekenler konusuna değinen Bağışlar, kelime dağarcığının geliştirilmesi için bol bol kitap okunması gerektiğini vurguladı.
Iğdır Yurtkur Müdürü Halil Çavlu, Bu tür seminerlerin yapılması öğrenciler açısından çok faydalı olacağını belirterek verilmiş olan seminerlerle öncelikli öğrencilerin kendilerine öz güven duymalarını, kendilerini mutlu ve başarılı hissetmelerini sağladığını belirtti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.