Belediye İş Sendikasından Iğdır Belediyesine Plaket

Tarih : 2012-04-03 / Kategori : Genel Haber

Belediye İş Sendikasından Iğdır Belediyesine Plaket

Belediye iş sendikası tarafından Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk’a bir plaket verildi.

Kars Iğdır Ardahan Belediye İş sendikası Başkanı Himmet BOZAN ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Iğdır Belediye Başkan vekili Hüseyin MALK’ı makamında ziyaret ederek,’Anayasal ve yasal sendikal hakların ayaklar altına
alındığı bir dönemde sendikal hak ve özgürlüklere gösterdiğiniz özenden ve işçinin emekçinin yanında ki tavrınızdan dolayı sonsuz teşekkür ederiz’ isimli bir plaket verdiler.
Bozan yaptığı açıklamada :” Iğdır Belediyesinde çalışan sendika üyelerimizin içeride olan 6 aylık maaşlarımızın tümü ödendi. Ayrıca içeride olan 10 yıllık ikramiye alacaklarımızın 3 yılı ödendi, geriye kalan 1 trilyona yakın alacağımızın da en kısa sürede ödeneceği sözünü aldık. Ayrıca 2012 yılından itibaren ikramiyelerimizi; sayın başkanımızın verdiği talimat ile yılda 4 taksitte ödeneceği sözünü de aldık. İlk taksitini bu ay aldık. Sayın Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin MALK ile yönetimine işçi ve emekçiden yana olduğu için sendikamız ve çalışan üyelerimiz adına teşekkür eder bu plaketi kendilerine takdim ederiz.”dedi.
Iğdır Belediye Başkan vekili Hüseyin MALK yaptığı açıklamada Emek en yüce değerdir, emek veren, birlikte üreten bir yapı kurmak istiyoruz. 3 yıl önce enkaz devraldık. Bu zaman içinde işçilerimizin borcunu ödedik. Ödemelerde önceliği çalışan personele verdik. Önceki dönemden kalan emekçilerimizin maaş alacaklarının tümünü ödedik. Maaş olarak işçilerimize borcumuz bulunmamaktadır. Yalnız 2001 yılından kalan yani 10 yıldan fazla ödenmeyen ikramiye alacakları var. Bunun toplam değeri eski paraya göre yaklaşık 1 trilyon liradan azdır. Bunu da bütçe imkânlarımız dâhilin de ödüyor ve ödeyeceğiz.’dedi.
BAŞKAN VEKİLİ MALK, İŞÇİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEĞİZ.
Gerek hizmet, gerekse işçilerimizin alacakları konusunda belediyemiz maddi anlamda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır, diyen Başkan Malk, borcumuzu yılsonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Daha sonra işçilerimizden özür dileyeceğiz, alın terlerinin zamanında ödenmediği için. Bu bağlamda vatandaşlarımızın beklediği hizmetlerin de yerine getirilmesinde emeği geçenlerin hakkını korumaya devam edeceğiz. Her türlü şartlarda özveriyle çalışan personellerimizin haklarını alın terleri kurumadan vaktinde ödemeyi prensip edindik. "İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriyoruz "İşçi arkadaşlarımız aldıkları parayı hak etmek için ellerinden gelen tüm Törene Belediye iş sendikası yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkan yardımcısı Elif Dağgöl’de katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.