Iğdır'da İran'lı Turist Sayısı Hergeçen Gün Artıyor

Tarih : 2012-04-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da İran'lı Turist Sayısı Hergeçen Gün Artıyor

Ekonomik krizle zor günler geçiren Iğdırlı esnafların imdadına İranlı turistler yetişti.

1.5 aydan beri Iğdır’a gelen İranlı turistler, 13 günlük Nevruz tatilini değerlendirmek amacıyla Iğdır'a akın ederek alışverişlerini buradan yapmaya başladılar.
Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkelerindeki 13 günlük tatili fırsat bilen çok sayıda İranlı turist, sınır kapılarından yurda giriş yaptı. Bir kısmı büyük şehirlere giderken birkısmıda Gürbulak sınır kapısına 90 km uzaklıkta bulunan Iğdır’ı tercih etmeleri kentteki otel sahiplerinin ve esnafın yüzünü güldürdü.
Iğdır’a gelen İranlı turistin eğlenmeyi ve alışveriş yapmayı tercih ettiğini bildiren Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan, "Iğdır'da 10 Martta başlayan hareketlilik, Nisan ayının ortalarına kadar devam edecek Bazı gruplar Iğdır’ı tercih ediyor, bazı İranlılar ise burada tatilini geçiriyor Kentteki bu hareketliliğin, sezon sonuna kadar devam etmesi umudunu taşıdıklarını “söyledi.
Iğdır’da Kriz nedeniyle durgun bir dönemin yaşandığını belirten Aslan, “Iğdır’ın İranlı turistlerle dilinin dininin gelenek ve göreneklerinin aynı olmasının turist sayısının artmasında önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bizler turistlerimizi ağırlayabilmek için gereken her türlü alt yapıyı sağlamaya devam edeceğiz. Şu anda Iğdır’daki tüm oteller İranlı turistlerle dolmuş durumda. Bu durum, ekonomiye iyi bir canlılık getirdi. Ölü sezon İran turistle canlandı. Esnafımız bu fırsatı iyi değerlendirsin güler yüz göstersin malını ucuz fiyata satsın sürümden kazansın güleryüz, ucuz kaliteli mal ve ilgi turist sayısını artıracaktır " dedi.
Iğdır’a eşleri ve çocuklarıyla geldiklerini anlatan İranlılar alışveriş yaptıklarını, kentin önemli güzelliklerini gördüklerini ve İran'a yakın olması nedeniyle Iğdır'ı tercih ettik. Artık tatillerimizi burada geçirmeyi düşünüyoruz" dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.