MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Türk Dünyasına Mensup Soydaşların Vize Sorunlarına El Koydu

Tarih : 2012-04-05 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Türk Dünyasına Mensup Soydaşların Vize Sorunlarına El Koydu

Türk cumhuriyetleri ve Türk topluluklarıyla ilişkilere verdiği önemi her fırsatta dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, verdiği kanun teklifiyle soydaşlarımızın, yabancıların Türkiye’de kalış süresine sınır getiren yeni düzenlemeden doğan mağduriyetinin giderilmesi için çalışıyor.

OĞAN, bu  bağlamda verdiği kanun teklifinde 2011/2306 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilen 5683 sayılı kanunun TC vatandaşı olmayanların bir yıl içerisinde toplam 6 aydan fazla kalamayacağını belirten maddesinden Türk cumhuriyetleri vatandaşlarının ve Türk topluluklarına mensup kişilerin muaf tutulmasını istedi.
Teklifinin gerekçesinde Türk dünyası ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihsel bir zeminde şekillendiği ve köklerinin çok derinde olduğunu ayrıntılarıyla anlatan OĞAN, söz konusu düzenlemeden Türk cumhuriyetleri vatandaşlarının ve Türk topluluklarına mensup kişilerin muaf tutulmadığı halde ilişkilerin minimum seviyeye kadar inebileceğini vurgulayarak yetkilileri uyardı. Şu an yürürlükte bulunan yasanın başta memleketi Iğdır ile Nahçıvan arasındaki ticarette ve bunun yanı sıra diğer bölgelerimizde de sınır ticaretinde sorunlara yol açtığını belirtti.
“Söz konusu yasanın, soydaşlarımız için en avantajlı hale gelmesi için çalışacağız” ifadelerini dile getiren OĞAN, “Türkiye’de yaşayan tüm Türk soydaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için ara vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk siyasal hayatında, Türk dünyasına en fazla önem gösteren parti olan Milliyetçi Hareket Partisi bir Türk yurdu olan Anadolu’da Türk soydaşlarımızın dezavantajlı duruma düşmelerine izin vermez. Partim ve şahsım Türk cumhuriyeti vatandaşları ve Türk topluluklarına mensup bireylere her şart altında sahip çıkacağız” diyerek konu hakkında duyarlılığını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.