MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Bakan YILDIZ’a Elektrik ve Doğalgaza Yapılan Zamları Sordu

Tarih : 2012-04-07 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Bakan YILDIZ’a Elektrik ve Doğalgaza Yapılan Zamları Sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, TBMM Başkanlığı’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ tarafından cevaplanması istemiyle sunduğu yazılı soru önergesinde doğalgaza yapılan yüzde 18.72 oranındaki zam ile yine aynı tarihlerde  elektrik kullanımına yüzde 9.26 oranında yapılan zammın nedenlerini sordu.

OĞAN, soru önergesinde ayrıca “Türk milleti neden dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor?” dedi.
Önergesinde “Türkiye’de son dönemde hayatın çeşitli alanlarında yapılan zamlar son derece sık yaşanmaya başlamış ve gelinen süreçte özellikle enerji sektöründeki zamlar halkımızı tabiri caizse bıktırma noktasına getirmiştir” ifadelerini kullanan OĞAN, memleketi ve seçim bölgesi Iğdır’ı örnek vererek elektriğe zam yapıldığını; fakat buna rağmen hala halka sağlıklı hizmet verilmediğini, kentte sıkça yaşanan elektrik kesintilerinin zararlara yol açtığını vurguladı.
Yapılan zamların AKP’nin Türkiye’nin büyüdüğüne ve sosyal refahın arttığına ilişkin söylemlerine taban tabana zıt olduğunu belirten OĞAN, küresel gelişmeler, iç ve dış finansal dinamikler bağlamında zamların nedenini ve zam oranını belirlerken nelerin kıstas alındığını sordu. Ayrıca, Enerji Bakanı YILDIZ’dan “Hangi gerekçe ile İran’dan ihraç edilen petrolün yüzde 20’si Libya’dan alınmaya başlayacaktır?” sorusunu cevaplaması istedi ve anlaşmaların hangi şirketlerle ne kadar süreyle yapıldığı hakkında bilgi almak istediğini söyledi.

Kaçak elektrik sorununa da soru önergesine değinen OĞAN, Türkiye’de kullanılan kaçak elektrik miktarının saptanıp saptanmadığını ve kaçak kullanımın ne oranda faturalara  yansıtıldığını sordu. Öte yandan, akaryakıt fiyatlarının indirilmesine ilişkin bir çalışmanın olup olmadığı da OĞAN’ın Bakan YILDIZ’a soruları arasında yer alıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.