Iğdır Hava Alanı Haziranın İlk Haftası Açılıyor

Tarih : 2012-04-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Hava Alanı Haziranın İlk Haftası Açılıyor

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Hava alanının bitme aşamasına geldiği müjdesini verirken “Iğdır Hava alanının hava alanı değilde büyüklüğü bakımından Hava limanı olarak söylersek doğru olur“ dedi.

Vali Çiçek, “Iğdır Hava Limanının açılması için Devlet Hava meydanları Genel Müdürü, Bölge Müdürü ve Müteahhitler var gücüyle çalışıyor. Ankara’dan da heyetler gelerek kontrollerini ve denetimlerini yapıyorlar. Hava Limanımızın şu anda kadro çalışmaları devam etmektedir.  Deneme uçuşları yapılmaktadır.  Şimdiden Anadolu Jet genel müdür Yardımcısı arayarak Valiliğimizden yaz tarifeleri uçuş programını istedi.  Iğdır Halkı da bu büyük açılışı sabırsızlık içinde bekledi ve beklenen an geldi. Artık son günlerimiz hava alanımız açılıyor.“ dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  X. Bölge Müdür Vekili Aydın Arslan, “Iğdır Hava alanının Alt yapısını bitirdik. Mayıs ayının 15’inde ise Üst yapıyı Devlet hava meydanlarına teslim edeceğiz. Görüşmelerimiz doğrultusunda Devlet hava meydanları teslim ettiğimiz 15 – 20 gün içerisinde uçakların hava alanına ineceğini söylediler.  Bu da en geç haziran ayının ilk haftasının sonuna kadar Iğdır hava alanımız faaliyete geçecektir.” dedi

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası