Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleştiriliyor

Tarih : 2012-04-16 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleştiriliyor

IĞDIR 70. YIL CUMHURİYET ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÜÇÜNCÜ   OLARAK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MÜŞAVİRİ TANER TAZEGÜN'Ü MİSAFİR ETTİLER

Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar  verebilmesi için Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" gerçekleştiriliyor.
Bu çerçeve de hazırlanan program dahilinde okullar çeşitli  meslek gurubundan temsilcileri okullarına davet ederek öğrencilerle sohbet ettiriliyor.
Bu proje kapsamında Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri üçüncü  olarak Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Taner Tazegün'ü   misafir ettiler. Son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Taner Tazegün, kendisini
tanıttıktan sonra öğrencilere nasıl Orman Mühendisi  olduğunu anlatarak öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını istedi.
Taner Tazegün, kariyer  kavramını tüm hayata yaymak ve yaşamak gerektiğini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  Iğdırlı olduğunu, okumak için çok çabaladığını babasının zaman zaman kendisini eleştirerek "sen bir bekçi bile olamazsın" yönünde sözler söylediğini, fakat kendisinin büyük gayret sarf ederek Orman mühendisi olduğunu, bütün zorlukları okuma azmi içinde olduğu için yendiğini söyledi.
Hayatta bir işin başarılmasında, öncelik olarak o işi sevmek, azim ve istek geldiğini belirten Tazegün, "Hayatta mühim olan zoru başarmaktır. Bunun için hedefinizi yüksek tutmalısınız. Sadece hemşire olarak çalışmayı düşünmemeli  doktor, öğretmen, mühendis  gibi meslekleri yapmayı hedeflemelisiniz. Sizler yarın hemşire de olsanız okuyabilir hayalinizdeki mesleği yapabilirsiniz. Yeter    ki  içinizde okuma ve başarılı olma azminiz olsun" dedi.
Öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandıran Taner Tazegün,  Iğdır'da Orman olmadığını, yetkililerin desteği ve kendisinin  gayretleriyle Iğdır'ın kent ormanına kavuştuğunu Iğdır'da yeşili    korumamız gerektiğini,  herkesin bir ağaç dikmesi gerektiğini  belirterek mesleğinin önemini olumlu yönlerini anlatarak “ben mesleğimi severek yapıyorum sizde severek yapacağınız  mutlu olacağınız bir meslek seçmelisiniz" şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Nazire Güneş'te, öğrencilere hitaben “Valiliğimiz  ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı proje kapsamında  siz öğrencilerimizi bilgilendirmek ve meslek seçiminde bilgi sahibi yapmak için bu tür sohbet toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bizi kırmayarak okulumuza gelen sayın Taner Tazegün'e   teşekkür ederim." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.