Hocalı İçin 1050 Km Yürüdü

Tarih : 2012-04-19 / Kategori : Genel Haber

Hocalı İçin 1050 Km Yürüdü

Ermenistan'ın 1992 yılında Azerbaycan  toprağı olan Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı kasabasında yaptığı vahşice liama dikkati çekmek için Ankara'dan Azerbaycan'a yürüyen Kalender Bayramlı, Iğdır'a ulaştı.

Ankara'dan 21 Mart 'ta yürüyerek yola çıkan 58 yaşındaki Kalender Bayramlı, 20 yıldır Nevruz bayramını kutlamıyorum. Bu senede Nevruz bayramını kutlamadım.işimden istifa ederek Hocalı'daki katliama dikkatleri çekmek için yola çıktığım dedi.            Ermenileri vahşiliğini  protesto etmek için yürüyüş başlattığını belirten  Bayramlı,"Ben de bu katliamı protesto etmek amacıyla Ankara'dan başlayarak 2800 kilometre yürüyüp Ağdam'a yani
Hocalı'ya gitmeyi hedefliyorum" şeklinde konuştu.
Yürüyüşe bireysel bir tepki olarak başladığını ifade eden Bayramlı, şunları söyledi: "Yaptığım bu eylem her yerde ilgi görüyor.ses getirdi. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bu haklı bir davadır. Bütün dünyanın gözleri önünde 1992'de kadın, çoluk çocuk demeden herkesi katleden Ermenileri şiddetle kınıyorum. Karabağ Azerbaycan'ındır. Hocalı'da olanları bütün dünya gördü. Yolda birçok zorlukla karşılaşsam da amacım bana güç veriyor. Çok ayakkabı eskittim yollarda. Yokuşları çıkarken çok zorlanıyorum ama bir anda Hocalı'daki katliamda ölen insanlar aklıma geldiğinde o yokuş düz bir yol oluyor gözümde. Zorluklara rağmen bu işi başardığım için çok mutluyum."     Yürüyüşü sırasında konakladığı yerlerde insanların kendisine yardımcı olduklarını da belirten Bayramlı, Iğdır'da bir süre dinlendikten sonra Nahçıvan'a doğru hareket edeceğini belirtti.
Hocalı Yürüyüşüne Güvenlik Nedeniyle Zırhlı Araçla Devam Etti Kalender Bayramlı, Erzurum' dan yola çıkarak Iğdır yoluna girdiğini belirterek güvenlik nedeniyle Kars'ın Karakurt Köyü'nde jandarma tarafından zırhlı araca alınarak Iğdır'a  kadar getirildim. Bir kaç gün kazandım. Aslında Iğdır'da 1200 km tamamlayacaktım. Güvenlik nedeniyle olmadı çok tehdit alıyorum. Beni hiç bir tehdit yoldan döndüremez.Ermenilerle iş birliği içinde olan taşeron örgütler beni engellemek istiyor.Allahın izniyle yürüyüşümü tamamlayacağım. "dedi. Ankara'dan 21 Mart'ta çıktığı yolculuğu Sivas, Erzincan üzeri 900 kilometrelik etabı tamamlayarak Erzurum'a ulaşan 58 yaşındaki Kalender Bayramlı, 15 Nisan sabahı Iğdır'a gitmek için yürüyüşe başladı. Sağ tarafında Türk Bayrağı sol tarafında Azerbaycan bayrağı ile yolculuğunu sürdüren Bayramlı, bugün öğle saatlerinde Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Karakurt Köyü'ne geldi. Kalender Bayramlı, Karakurt'ta güvenlik nedeniyle jandarmalar tarafından zırhlı araca bindirilerek 165 kilometrelik Kağızman Deresi'ni aştı. "JANDARMA BÖLGEYİ YÜRÜYEREK GEÇMEME İZİN VERMEDİ"
Jandarma tarafından Iğdır'ın girişinde indirilen Kalender Bayramlı, "Ankara'dan Bakü'ye başlattığım bu yolculukta ben zaten ölümü göze almışım. Bir süre önce PKK terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çatışmanın yaşandığı Kağızman Deresi'ni jandarma yürüyerek geçmeme izin vermedi. Tüm ısrarlarıma rağmen beni zırhlı araçla Iğdır'a getirdiler. Hiçbir engel beni bu yolculuğumdan vazgeçiremez. Iğdır'dan sonra Nahcivan'a oradan İran'a ve son olarak Bakü'ye gideceğim. Allah'ın izniyle 2 bin 800 kilometrelik yolu tamamlayacağım. 1992'de bütün dünyanın önünde soykırım olmuştur. Ankara'dan başlattığım yürüyüşte en son durağım Hocalı olacak. Haziran ayının ortalarında orada olmayı planlıyorum. Hocalı'da katliama dikkat çekmek istiyorum" diye konuştu. Ağrı Dağı önünde de durarak konuşan Kalender Bayramlı,Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan , bir konuşmasında "Biz karabağı aldık,gençlerde Ağrı Dağı'nı alsın yönünde açıklama yapmıştır. Ben Ağrı Dağının yanındayım. Buradan sesleniyorum, Ağrı dağından bir çakıl taşı bile vermeyiz. Gücünüz varsa gelin alın bakalım sizler ancak soykırım yaparsınız. Çoluk çocuğu öldürürsünüz.3 milyon nüfusunuz var Türk dünyası 450 milyondur. Türkiye 75 milyondur."dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.