AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş Yeniden Başkan Seçildi

Tarih : 2012-04-24 / Kategori : Genel Haber

AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş Yeniden Başkan  Seçildi

Ak Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş gerçekleştirilen olağan kongrede yeniden başkan seçildi.

Iğdır Kapalı Spor Salonu’nda AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katılımıyla gerçekleşen 4. Olağan İl Kongresi’ne tek adayla gidildi. Mustafa Buluş, 490 delegenin 490’nın da oyunu almayı başardı.
Mustafa Buluş, yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Sayın Divan, Sayın Bakanım, Sayın; Teşkilat Başkanım, Sayın; İl Koordinatörüm, Sayın Kars Milletvekillerim, Ağrı, Ardahan ve Kars İl Başkanlarım, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım, partimizin Kadın ve Gençlik Kolları, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belde Başkanlarımız Değerli Delegeler, Sivil toplum örgütlerinin değerli Başkanları, Saygı Değer Partililer ve kıymetli basın mensupları, partimizin 4. Olağan İl Kongresine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz…
Yoğun gündemlerine rağmen kongremize teşrif eden Sayın Bakanıma ve Sayın Milletvekillerime huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.
Değerli katılımcılar! Ak parti bir siyasi parti olmaktan öte, büyük bir aile, büyük bir camia ve büyük Türkiye sevdası misyonudur. Her ne kadar, her iki vatandaşımızdan birisi Ak partili ise de bizler biliyoruz ki bütün vatandaşlarımızın yüreğinde gizli bir Ak parti sevdası vardır. Çünkü bu parti hizipçi, dar kalıplı siyasal düşünce girdabi değil, sosyal dayanışmanın değişmez merkezi, birlik ve beraberlik ruhunun güçlü bedeni, hakça kazanım ve halka göre paylaşımın eli ayağı, özgürlüğün sesi, eşitliğin adresi, adaletin kalesi, gerçek ve sağlam demokrasinin içine çektiği nefesidir.
Bizler de bu camianın birer ferdi olarak Ak partinin Iğdır’da ki hizmetkârlarıyız. Halkın gönlünde tartışmasız bir yeri olan partimizi burada da hak ettiği yere yani zirveye oturtmak zorundayız. Ak parti bu günlere kolay gelmedi. Ak partiyi kuranlar; zirveye taşıyanlar ve zirvede tutanlar; meşakkatli yollardan geçtiler… Dikenli yollardan yürüdüler. Önlerine barikatlar kurdular. Ama onlar durmadan, yılmadan azimle zirveye yürüdüler. Ve bu günde zirvede hizmet vermeye devam etmektedirler.
12 Haziran 2011 seçimlerinde Iğdır’da Milletvekili çıkaramadık. Bunun üzüntüsünü hala yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Ak Parti Iğdır’da bunu hak etmemişti. 12 Haziran seçimlerinde milletvekili çıkaramadık. Ancak kabuğumuza da çekilmedik. Çekilmeyeceğiz, yılmadık yılmayacağız. Birileri, Demokrasi şarkılarını, kardeşlik türkülerini ağıta çevirdiler. Iğdır’ımız da, bakışlarını ok gibi fırlatan, dillerini kılıç gibi kullanan, bölücü sloganlarla halkın iradesini, yarattıkları korkularda boğan siyasi aktörler gördük.
Ancak ne yazık ki 12 Haziran seçimlerinin kazananları demokrasiden uzak korku imparatorları, kaybedeni ise Iğdır olmuştur. Artık sahada daha çok çalışacağız, halkla daha çok bütünleşeceğiz. Halkın ayağına daha çok gideceğiz. Halkın iradesine her şart altında saygı gösterdik. Ve göstermeye devam edeceğiz.
Buradan Iğdır halkına sesleniyoruz. Gelin hep beraber bu seçim dönemlerinde etnik köken üzerinden siyaset yapanların karşısında duralım. Etnik köken siyaseti yapanlarla, kafatasçı zihniyetlerle mücadele edelim. Birlikte el ele verip, Iğdır’ımızı daha da yaşanabilir bir kent haline getirelim. Kısır döngü, faydasız, günü birlik çekişmelerden, karalamalardan, fitne ve fesattan uzak duralım. Iğdır’a daha çok nasıl faydalı oluruz noktasında kendimizi yoralım, bu noktada bir birimizle yarışalım.
Yoksa kahve köşelerinde, otel lobilerinde fitne fesat üretmeyelim, küçük hesaplar peşinde koşmayalım. Iğdır’a yazık ediyoruz. Iğdır’ı iktidardan uzak tutmak kimseye fayda sağlamaz.
Iğdır’ı iktidardan uzak tutan siyasi düşünce temsilcileri bu gün halkın arasında yoklar. Onların Iğdır için üretecekleri bir şey olmadığı gibi buna dair bir heyecanları da yoktur.
Iğdır’ın birlik ve beraberliği için Ak Parti çatısı altında el ele verelim. Çünkü  Ak Parti halkın tüm kesimlerine kucak açmış bir siyasi harekettir. Ak Parti de dışlanma ve ötekileştirme asla yoktur.

Değerli dostlar.. Hatırlayınız… Ak pati öncesinde ülke adeta bütün kurum ve kuruluşları ile çetelere, mafyalara ve yolsuzluk şebekelerine teslim olmuş bir durumdaydı.
Ülkenin maddi kaynakları bu suç örgütlerine peşkeş çekiliyordu. Karanlık odaklar ülkede demokrasi dışı baskılarla, çeşitli oyunlarla hükümetler kurup hükümetler deviriyorlardı.  
Allaha şükürler olsun ki ülkede Ak bir sayfa açan bir Ak parti, halkın bağrından doğan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider, başı dik Ak bir kadro ile, bu ülkenin yönetimini halkın desteği ile ele alarak, ülkemizin içinde bulunduğu o karanlık ortamdan, kaos ve ekonomik kriz ortamından çıkararak bu günlere getirdiler.

Değerli Ak partililer…
Milletimizin halkın iktidarı  olan Ak partiye karşı güveni gün geçtikçe arttığı gibi, beklentileri de artmaktadır. Şüphe yok ki bu beklentilerin temel noktası yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. Çünkü Türkiye’nin sorunlarının büyük bir kısmının düğümlendiği anayasa meselesi, ileri demokrasi ve güçlü Türkiye ve halkımızın beklentilerinin karşılanması anlamında çok önem arz etmektedir. Halkın her kesimini kapsayacak yeni anayasanın çıkarılması da inşallah Ak parti iktidarına nasip olacak. Bu anayasa, tüm vatandaşlarımızın tam bir hukuk güvencesine alındığı, ideolojilerden arındırılmış, bireysel özgürlük alanları genişletilmiş, evrensel değerlerle ters düşmeyen milletin iradesine uygun bir anayasa olmalıdır.
Ak Parti siyaseti sadece, milleti esas alan, milletten gelen sese kulak veren, milletin çizdiği yolda yürüyen ve hizmetin odağına bireyi koyan bir siyasettir. Ak Parti de siyaset yapmak bir ayrıcalıktır. Milletin malına göz dikenlerin, ülkenin kaynaklarını talan etmeye yeltenenlerin Ak Parti de yeri yoktur.
* Ak Parti iktidarı ile Türkiye’de artık baskı dönemleri geride kalmıştır.
* İnsanımız inancından, etnik kökeninden, giyiminden farklı hayat tarzından dolayı baskı gördüğü dönemleri artık bir daha yaşamayacaktır. Ülkemizde yaşayan hiçbir vatandaş anayasa ve yasalar karşısında diğer bir vatandaştan üstün değildir. Vatandaşlarımızın her biri bu ülkenin asli unsurudur, bu unsur kardeşlik kalesinin sağlam bir tuğlasıdır.
* Türkiye artık 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyor.
* Değerli Ak partililer demokrasiyle kalkınma birbirini tamamlayan iki unsurdur. Siyasi istikrar ile ekonomik istikrar ilişkisini ortaya koyan en önemli gösterge Türkiye ekonomisinin geldiği noktadır. Yani ülkemizde demokrasi güçlendikçe bununla doğru orantılı olarak ekonomi de güçlenmektedir.
* Güçlü kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve canlı iç piyasasıyla Türkiye en olumsuz küresel şartlara rağmen ihracatını artırmaya devam ediyor.
Bu istikrarlı gelişme sayesinde tüm dünya gözlerini hayranlıkla Türkiye’ye çevirmiştir.

* Geçmişte ağır ekonomik krizlerle sarsılan Türkiye, bugün her alanda gerçekleştirdiği büyük atılımlarla örnek alınan bir dünya ülkesi haline geldi.
* Eğitim alanında, 28 Şubatın izlerini taşıyan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim sistemine son verilmiş. Bunun yerine 12 yıllık kademeli eğitim sistemi getirilmiştir.
Yeni yapılanma ile dünya ülkelerindeki modern ve müşterek eğitim sistemlerini ülkemizde uygulamak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim imkanlarından faydalanmalarını sağlamak hedeflenmiştir. Amaç ülkemizde çağın gereklerine uygun, dinamik, birikimli, girişken ve model bir eğitim sistemini yerleştirmektir.
Eğitim alanındaki reformlardan biri olan bu düzenlemeyi Meclisten geçirerek yasalaştıran başta Sayın; Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Komisyon Başkan ve üyelerine ve bu kanuna olumlu oy kullanan tüm Milletvekillerine huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.
Ak Parti Iğdır’ı her alanda imar ve ihya etmiş ve etmeye de devam etmektedir.
Ak Parti İktidarı döneminde ilimizde yapılan sınırsız hizmetlerin bir kısmını satır başlıkları ile sizlerle paylaşmak istiyorum.           
* Iğdır Hava limanı inşaatı bitmek üzere olup, inşallah en kısa sürede hizmete açılacaktır.
* 250 yataklı Iğdır Devlet Hastanesinin inşaatı hızlı bir şekilde ilerlemekte olup, ön görülen süreden daha önce hizmete gireceği inancındayız.
* Üniversitemizin kampus alanında devasa binalar yükselmeye başlamış olup, Üniversitemizde üç bin öğrenci öğrenim görmektedir.
* Ak parti döneminde ilimiz sınırları içerisindeki tüm karayolu ağı duble yollarla bölünmüş olup, bu yollar 2012 yılından itibaren sıcak asfaltla kapanmaya başlanmıştır.
* Köy yollarımızın yüzde doksanı asfalt ile kaplanmış ve köy içleri parke taşları ile döşenmiş olup, tüm köylerimizde şebekeli içme suyu akmaktadır.

* İlimizde Fen Lisesi, spor lisesi ve Güzel sanatlar lisesi açılmış olup, yeni okul ve ek dersliklerle modern bir eğitim ortamı sağlanmıştır.
* Öğrencilerimizin barınmaları için beş yüz kişilik Üniversite yurdu, beş yüz kişilik orta öğretim yurdu yapılmıştır.
* İlimizde TOKİ’nin yapmış olduğu bir kısım binalar sahiplerine teslim edilmiş, bir kısmının da inşaatı devam etmektedir.
- Sosyal devlet olmanın gereği olarak yaşlılarımıza, sakatlarımıza, fakirlerimize ve hastalarımıza her türlü maddi manevi destekler sağlanmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, Ak parti teşkilatı adına tüm katılımcılara huzurlarınızda teşekkür eder, saygılar sunarım.
Av. Mustafa BULUŞ
Ak Parti İl Başkanı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.