23 Nisan Iğdır’da Coşkuyla Kutlandı

Tarih : 2012-04-24 / Kategori : Genel Haber

23 Nisan Iğdır’da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Iğdır’da coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk bayramının ilk töreni Belediye önünde Atatürk Anıtına çelenklerin konulması saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarında kutlama törenine katılan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Mustafa Akış,Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk halkın bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş yaptı. Müdür Ateş konuşmasında şunları söyledi. “Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye dir. Bu gün milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bu bayram Milletimizin egemenliğini yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanılmış bir bayramdır. Bu nedenle egemenliğimiz varlığımız başında gelir Bizler bu günde çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Sözlerimi Ulu önder Atatürk ün şu sözü ile tamamlıyorum. Küçük hanımlar, küçük beyler Sizler hepiniz geleceğin bir gülü Yıldız bir mutluluk parıltısısınız Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Sizlerin sayesinde bölgesinde güçlü dünyada sözü geçen bir Türkiye de sevginin kardeşliğin hoşgörünün hakim olduğu dünya ile el ele birlikte yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor sizleri kucaklıyor gözlerinizden öpüyorum.”
Daha sonra Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunlarının gösteri sunmasının ardından tören geçidi ile bayram kutlaması son buldu.
Zübeyde Hanım Bulvarında 23 Nisan Kutlama törenine, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Cumhuriyet Baş Savcısı Ümit Arslan, Adalet Komisyon Başkanı Sefa Şişman, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Ak Parti ve Baro Başkanı Mustafa Buluş, MHP İl Başkanı Cahit Erol, CHP İl Başkanı ilhan Zor, Vali Yardımcıları Hacı Uzkuç, Türker Çağatay Halim, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Acil Kurtama müdürü Bülent Zeğem, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Mahalli İdareler müdürü Çetin İden, İl Nüfus ve vatandaşlık Müdürü İlhan Akış, il Dernekler müdürü Duriye Arıkan Ova, İl Defterdarı Mehmet Durusoy, Milli Eğitim müdürü Dinçer Ateş, Gıda Tarım ve hayvancılık müdürü M. Nuri Turan, SGK Müdürü M. Fatih Görentaş, Bilim Ve Teknoloji müdürü Akın Çelik, Organize Sanayi müdürü Hakan Aras, Aras Elektrik Dağıtım müdürü Kazım Topcu, Kültür müdürü Osman Engindeniz, Meteorolji müdürü Tüncay Aktaş, resmi ve özel kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler katıldı. Bayram bütün okullarda coşkuyla kutlandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.