Hocalı için Yürüyen Kalender Bayramlı "Asıl Soykırımı Ermeniler Yapmıştır"Dedi

Tarih : 2012-04-24 / Kategori : Genel Haber

Hocalı için Yürüyen Kalender Bayramlı

Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 1992’de meydana gelen katliama dikkat çekmek isteyen Kalender Bayramlı, Ankara’dan başladığı yürüyüşünü sürdürüyor.

21 Mart günü Ankara’dan yola çıkan Bayramlı, yürüyüşünün 29. gününde yaklaşık bin 200 kilometre yol yürüyerek Türkiye’de uğrayacağı son il olan Iğdır’a geldi.
Hocalı’daki katliama dikkat çekmek için 29. günde bin 200 kilometre kat ederek Iğdır’a gelen Kalender Bayramlı, Ermeniler tarafından katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesini ziyaret ederek şehitler için dua etti.
Anıtı gezerek Ermenilerin yaptığı katliamın resimlerini gören Kalender Bayramlı, burada yaptığı açıklamada “Bu gün 24 Nisan Ermeniler sözde soykırım yalanlarıyla Dünyayı ve insanları kandırmaya devam ediyor. Asılsız sözde soykırım iddalarıyla Türk Milletini lekelemeye çalışıyor. Burdan bütün dünyaya sesleniyorum. Gerçek Ermenilerin yaptığı soykırımı görmek istiyorlarsa gelsinler buradaki belgeleri fotoğrafları ve toplu mezarları görsünler. Ayrıca Ermeniler yurt dışında Asala Örgütü vasıtasıyla Diplomatlarımıza, Büyük elçilerimize saldırmışlardır. Ermeniler 1915 ve 1920 yılları arasında bu bölgede katliam yapmış 80 bin Türk’ü katletmişlerdir. Bununla yetinmeyen Ermeniler 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yine vahşice bir katliam yapmışlardır. Bu vahşi katliamı protesto etmek ve dünya kamoyununun dikkatini çekmek için bu yürüyüşü başlattım. Buradan Nahcıvana geçeceğim ordanda Azerbaycana Hocalı’ya kadar yürüyeceğim.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.