Metoroloji Konulu Konferanslar Dizisi Başladı

Tarih : 2012-04-26 / Kategori : Genel Haber

Metoroloji Konulu Konferanslar Dizisi Başladı

Iğdır Meteoroloji Müdürü  Tuncay Aktaş, Iğdır Meteoroloji Müdürlüğü’nün 2012 yılı faaliyetleri kapsamında ve Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) “Hava, İklim ve Su İle Geleceğimizi Güçlendirmek” temalı 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kutlamalarına paralel olarak, Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan çeşitli okullarda 25 Nisan günü “meteoroloji” konulu konferanslar verilmeye başladıklarını belirtti.

Iğdır Meteoroloji Müdürü  Tuncay Aktaş, Bu sayede günlük yaşantımıza meteorolojik olayların etkileri ve meteorolojik hizmetlerin katkıları hakkında öğrenci ve öğretmenler bilgilendirilmiş olacak, dünya gündemini meşgul eden, iklim, iklim değişikliği, küresel ısınma, hava tahmini vb konularda hedef kitlede farkındalık yaratılacaktır.” dedi.
Aktaş, Ulusal boyutta Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yerel boyutta ise Iğdır Meteoroloji Müdürlüğü (IMM) olarak vatandaşlara doğrudan sunulan hizmetler yeniden hatırlatılmış olacaktır. Bünyesinde 5 uzman meteorolojist ile hizmet veren Iğdır Meteoroloji Müdürlüğü, Iğdır il merkezi ve bağlı ilçeler ile çevre yerleşimler için meteorolojik temsil yeteneğindedir.
Halihazırda hem mekanik hem de elektronik Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları aracılığıyla tüm meteorolojik parametrelerin ölçümünü ve gözlemini yapmaktadır. Bu sayede Doğu Anadolu Bölgesi için miko-klima niteliği taşıyan Iğdır Bölgesinin iklim ve tahmin çalışmalarına altlık oluşturulmaktadır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yıllarda yaptığı teknolojik yatırımlar ile hem geçmişe yönelik iklim çalışmalarında hem de geleceğe yönelik hava tahmini faaliyetlerinde atılım halindedir. Bu ilke doğrultusunda doğal afetlere sebebiyet vermesi olası meteorolojik aktivitelerin, erken uyarı sistemi ile Iğdır Valiliği’ne, Iğdır Belediyesi’ne, Iğdır Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü’ne, Iğdır İl Tarım Müdürlüğü’ne, Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, bağlı ilçe kaymakamlıklarına ve potansiyel ilgilere ulaştırılmaktadır.
Ayrıca, Iğdır Meteoroloji Müdürlüğü yakın zamanda açılacak olan Iğdır Havaalanı içinde çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır. Havacılık sektörünün olmazsa olmaz unsuru meteorolojik hizmetlerin havaalanımız için verilebilmesi amacıyla Iğdır Meteoroloji Müdürlüğü teknik ve idari alt yapı, Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve yeterli sayıda teknik personel için gerekli hazırlıkları tamamlamıştır.
25 Nisan 2012 tarihi itibariyle başlatmış olduğumuz Iğdır genelindeki ilk ve orta öğretim okullarında yürütülecek “meteoroloji” konulu konferansların tüm halkımız ve öğrencilerimiz için yeterli katkıyı sağlamasını diliyor; tüm öğrencilerimizi konferanslarımıza aktif olarak katılmaya davet ediyor, başarılar diliyoruz…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.