Öğrenciler Emniyet Müdürlüğünü Gezdi.. Kanka Polisle Tanıştı..

Tarih : 2012-04-26 / Kategori : Genel Haber

Öğrenciler Emniyet Müdürlüğünü Gezdi.. Kanka Polisle Tanıştı..

Iğdır Mehmet Akif  Ersoy ilköğretim okulu öğrencileri Emniyet Müdürlüğünün birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Kaan Kürşat Özkayacı,  Emniyet Müdürlüğü'nün, ildeki huzur ve güveni korumak için çalıştığını belirterek, polislik hakkında bilgi verdi.
Kente kurulan Kent Güvenlik Sistemi sayesinde (MOBESE)Iğdır'ı kameralarla izlediklerini ve sistemin huzur ve güvenlik açısından Iğdır'a büyük katkı sağladığını belirten Özkayacı, bu mobese'lerle Iğdır 'ın daha huzurlu bir yer olacağını söyledi.
Öğrencilere, Emniyet Müdürlüğünde  defter, kalem ve silgi veren Toplum Destlekli polislik ile Çocuk şube polisleri, Öğrencilerden şüpheli bir durumda 155 polis imdat hattını aramaları istediler.
Daha sonra Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde bulunan özel yetiştirilmiş köpekleri seven öğrenciler maket poliste fotoğraf çektirip panzere bindiler.
KANKA POLİSLE TANIŞMA
Iğdır'da Emniyet Müdürlüğü Çocuk şubesince  yeni projesi olan "Alo Kanka" devreye girdi. İlk olarak Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu öğrencileri kanka polisle tanıştı.
Özellikle okul çağındaki gençlerin devlet ile iletişimini sağlamak üzere bütün okullarda gezecek olan "Alo Kankalar", kendi e-mail hatlarını da kuracak. Çocuklar, bu hattan isteklerini, şikâyetlerini
doğrudan polise bildirecek. "Alo Kanka" adı verilen özel giysili polisler polisliği Öğrencilere sevdirecek. Özellikle okul çağındaki gençlerin devletle iletişimini sağlamak üzere bütün okullarda gezeceği belirtildi.
Öğrenciler, geziden memnun olduklarını polis amcalarına teşekkür ettiklerini söylediler.

Facebook Beğenenler

  1. fatih başak 2012-04-26 08:13:56

    çalışmalarınızdan çok memnunuz Allah sizlerin yardımcısı olsun başarılar diliyorum

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.