Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi

Tarih : 2012-05-23 / Kategori : Genel Haber

Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi

Her yıl olduğu gibi sanayi sitesi yine sular altında

Iğdır’da yağan yağmur ve fındık büyüklüğündeki dolu hayatı olumsuz etkiledi.
Meteoroloji yetkilileri Iğdır’a dün  metrekareye 25 kg yağmur düştüğünü yağmurun 2 gün daha etkili olacağını belirttiler.
Alınan bilgiye göre, aralıklarla etkili olan yağmur, öğle ve akşam saatlerinde ara ara doluya dönüştü. Yaklaşık 20 dakika yağan dolu, Iğdır merkezde ve Melekli beldesinde ekili alanlarda ve meyve bahçelerinde hasara yol açtı.
İl merkezinde de Sanayi Sitesi’ndeki bazı iş yerleri, sağanak ve dolu nedeniyle sular altında kaldı.
Vatndaşlar ise alt yapı ve üst yapı olmadığı için her yıl böyle sular altında kaldıklarını, yetkililerden yardım istediklerini belirterek “bizlere sadece seçimden seçime uğramasınlar bizlerin iş yerleri  sular
altında kaldı. Seçim günü bizleri ziyaret edenler sular içinde kalan iş yerlerimizide gelip görsünler. Iğdır sanayi esnafı perişandır.
Maddi zararımız çok, bazı iş yerlerinde makinalar yandı. Çoğu iş yerleri bir hafta belki açılmayacak.” dedi.Yağan yağmur alt yapısı yetersiz olan şehir merkezinde bazı cadde ve sokakların sanayi
sitesinin sularla kaplanmasına neden oldu, belediye ekipleri sularla dolu alanların suyunu çekmeye çalıştı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü   Mehmet Nuri Turan’da bahçe ve meyve ağaçlarının zarar gördüğüne dair herhangi bir şikayet almadıklarını ekiplerinin alan taraması yaptıklarını belirtti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.