Erzurum'da Uluslararası 111. Türk Şöleni Yapıldı

Tarih : 2012-05-25 / Kategori : Genel Haber

Erzurum'da Uluslararası 111. Türk Şöleni Yapıldı

17-19 Mayıs 2012 tarihlerinde Erzurum şehrinde GÜNEŞ VAKFI tarafından III. Uluslararası Türk Şöleni gerçekleştirildi.

Havuzbaşı-Yakutiye Medresesi istikametinde bayraklı yürüyüş ile başlayan etkinlik resmi konuşmalardan sonra “Osmanlılar” ve “Anadolu Gravürleri” resim sergileri açılışı ile devam etti.
Türk halklarının tarihi, kültürü, folkloru üzerinde tebliğler Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde iki gün boyunca süren sempozyumda sunuldu.
Türk Dünyası ile ilgili birçok konuda ilmi tebliğlerin sunulduğu Sempozyumda önemli tesitler ortaya çıktı.
Müzik Şölenlerine İran’dan Reyhan Müzik topluluğu, Devlet Opera ve Bale sanatçısı Güner Erkan, Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Başkurdistan’dan Aşık Asiya Gaynullina ve Kazakistan’dan Aşık Didar Kamiyev katıldılar.
Çeşitli ülkelerden gelen misafirler, Van Ulupamir Kırgızları’nın sunduğu Kökpar oyunu, Erzurum Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen rahvan yarışması, cirit, at üstünde ok atma gibi geleneksel spor türlerini izleyebildiler.
Aralarında Osmanlı padişahı 5. Murad'ın torununun torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu’nun da bulunduğu 90’dan fazla bilim adamı ve diğer katılımcılar şölen zarfında Güneş vakfı ormanlığına fidanlar dikti.
Türk Şölenini düzenleyen Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Bu tür etkinlikleri her yıl yapmayı arzuladıklarını , bunun için hazırlıkların hiç durmadan sürdüğünü belirterek, amaçlarının Türk Dünyasında birliğin,
dirliğin, güzelliklerin oluşmasına katkı olduğunu belirtti. Kültürümüzün korunması ve yaşatılmasının bu tür etkinliklerle mümkün olduğunu belirten Ceylan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Iğdır’dan da, Iğdır Üniversitesi Öğr. Gör.Arslantürk Akyıldız’ın da “İrevan Hanlığı” tebliğle katıldığı Şölen- Sempozyum çok renkli ve olumlu bir havada geçti…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.