Sinan Oğan'ın MHP'den İhraç Kararının İptal Edilmesi

Tarih : 2015-11-19 / Kategori : Siyaset

Sinan Oğan'ın MHP'den İhraç Kararının İptal Edilmesi

      Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın, MHP Merkez Disiplin Kurulu'nca partiden çıkarılması kararını iptal eden Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, "kesin çıkarma cezasının kanuna, parti tüzüğüne şekil ve usul bakımından aykırı bulunduğunu" belirtti.

 

      Hakim Zerrin Berke'nin yazdığı gerekçeli kararda, MHP Iğdır Disiplin Kurulu'nun 10 Temmuz 2015'te, Oğan'a, "partiden kesin çıkarma cezası verilmesine yer olmadığına" karar verdiği belirtildi.
    Partinin Iğdır il teşkilatının 11 Temmuz 2015'te kapatıldığı, Disiplin Kurulu kararının da teşkilatın kapatılmasından sonra, 13 Temmuz 2015'te muhtara yapıldığı bildirilen kararda, "11 Temmuz 2015'te Iğdır İl Yönetim Kurulu fiilen ortadan kalkmış bulunduğundan, olmayan bir organa tebligat çıkarılamaz. Fesih olmuş bir teşkilat hukuken yok hükmündedir. Bu nedenle çıkarılan ve muhtara teslim edilen tebligat usulen geçersiz olup, sonuç doğurmaz. Yeni oluşturulan Iğdır İl Disiplin Kurulunun, yine yeni oluşturulan Iğdır İl Başkanlığına, kararı usulüne uygun şekilde tebliğe çıkarması gerekirdi" denildi.
    Kararda, Oğan'dan savunması istenirken bazı hususların da belirtilmediği kaydedilerek, bu nedenlerle, MHP Merkez İl Disiplin Kurulu'nun, Oğan'ı parti üyeliğinden kesin çıkarmasına yönelik cezasının kanuna, parti tüzüğüne şekil ve usul bakımından aykırı bulunduğundan, iptal edildiği bildirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.