RAMAZAN BAYRAMI

Tarih : 2016-07-01 / Kategori : Genel Haber

RAMAZAN BAYRAMI

           Allah’a ibadet ve kulluk yapmak üzere yaratılan insanoğlu için hayatının en mutlu anı Rabbini razı edebildiği anları olmalıdır. Ramazan ayı bu zaman diliminin en önemlisidir.

Mübarek ramazan ayında, kazanmaya çalıştığımız Rahmani duygu ve düşüncelerimizin arttığı şüphesizdir.
    Allahütealâ kullarının kendisine yakınlık kazanmasını, rızasına ulaşmasını kolaylaştıracak sebepleri de rahmetiyle lütfetmiştir.
    Hz Peygamber başta olmak üzere bütün Peygamberlerin gönderilmesi, kur’an’ın indirilmesi, Ramazan ayı gibi bir rahmet mevsiminin bahşedilmesi, bu rahmet mevsiminin goncası Kadir Gecesinin ikram edilmesi gibi hususlar Rabbimizin biz kullarına rahmetinin eseridir.
    Rahmet ve Mağfiret ayı Ramazan da  sevgi, kardeşlik, beraberlik ve bütünlüğümüzün pekiştiğini görmek sevindiricidir.
    Rahmet ayında hamiyetperver halkımızın, kamu ve meslek gruplarının yetim, öksüz, fakir ve yoksullara yaptıkları yardımların sevindirdikleri insanlardan aldıkları duaların bereket ve mağfiret olarak döneceği muhakkaktır.
     “Gelin Gönüler Yapalım” heyecanıyla Ramazan ayında gönülleri kazanmaya çalışanların Allah’ın sevgisine ve Rahmetine kavuşacakları umudunu yaşamaktadırlar.
Rahmet ayında Namaz, Oruç, Dua ve Sadakalarımızla sevindirmeye çalıştığımız gönüllerin aslında kendi gönlümüze merhamet duygularının akıtıldığı kanallar olduğu unutulmamalıdır.
İslam Dininin bütün insanların huzurlu ve mutlu yaşamasını sağlayan hususlardan biri olduğunu bildiğimiz Ramazan ayında, Allah katında makbul olduğuna inandığımız güzelliklerin başında samimiyet ve gönülleri memnun etmek gelmektedir.
    Birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiren, güzel duygularla toplu yapılan iftarların kazandırdığı coşkular, masum ve mağdur gönüllerin sevindirildiği iyilikler, Ramazan Bayramına kavuştuğumuz da bizim en büyük sevincimiz olacaktır.
    Makbul olunan dua ve ibadetlerin, sevgi ve kardeşlik duygularıyla pekişen gönüllerin kavuştuğu bayram sabahında ki sevincimizin sonsuz olmasını dilerim.
    Millet olarak yaşadığımız acı olayların gönüllerimizde bıraktığı, hüzün ve kederin ne kadar büyük olduğu da açıktır.
     Zor zamanlarda Feth-i Mübini gerçekleştiren bir ecdadın evlatları olarak milletçe bu zor günlerin üstesinden de geleceğimize, Allah’ın yardımını lütfedeceğine inancımız tamdır.
Milet, Vatan ve Mukaddesat savunmasında seve seve canını feda ederek şehit düşen bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar, gönlü kırık olan aile fertlerine de Cenâb-ı Haktan Sabr-ı Cemil niyaz ederim.
Ramazanın, Rahmet, Mağfiret ve Bereket ikliminden her birimizin yararlandığı sevincimiz inancıyla…
     Kadir Gecesinin, Ramazan Bayramının memleketimiz milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim. 
    DUA
    Ramazan ayında okunan mukabelelerin, yapılan ibadet, dua ve iyiliklerin, verilen hayr-u hasenâtın Allah katında makbuliyetini, ecir ve sevabının da başta Peygamberimiz olmak üzere. Ashab-ı Kiramın, Ehl-i Beytinin, Ezvâc-ı Tahiratının bütün müminlerin, anne ve babalarımızın, şehit ve gazilerimizin ruhlarına hediye eyledik. Rabbim kabul eylesin.  

Cüneyt KULAZ  

 İl Müftüsü

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası