Emniyetten FETÖ adıyla dolandırıcılık uyarısı

Tarih : 2016-08-26 / Kategori : Genel Haber

Emniyetten FETÖ adıyla dolandırıcılık uyarısı

          Iğdır Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, kendisini 'polis, savcı ve asker' olarak tanıtıp telefonda “Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde” diyerek gerçekleştirdikleri dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşları uyardı.     

 

       Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü, TSK içerisindeki bir grup subayı ile darbe girişiminin bulunmasından sonra başlatılan soruşturma ile şüpheliler bir bir gözaltına alınıp tutuklanıyor. 
         Bu sıcak ve sisli havadan yararlanmaya çalışan telefon dolandırıcıları da ortam ve şartlara göre yeni yöntemler geliştirip, vatandaşı kandırmaya devam ediyor. Daha önce kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'adınız Ergenekon, Balyoz ya da bir kuyumcu hırsızlığında' geçiyor deyip vatandaşları dolandıran şahıslar, darbe girişiminin ardından yine kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'Adınız darbe listesinde yer alıyor, darbeciler adınıza telefon hattı çıkarmış' yalanları ile vatandaşları dolandırmaya başladı.
       Bu gibi girişimlere önlemek amacı ile Iğdır Emniyet Müdürlüğü cep telefonlarına uyarı mesajı göndererek vatandaşı uyardı.
    Olası durumda Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık girişiminde bulunan şahsılara asla itibar etmemelerini, böyle bir durumla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını veya en yakın kolluk kuvvetine başvurmaları gerektiği hususunu kamuoyuna önemle, saygıyla hatırlatırız.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.