IĞDIR BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERE YÜZDE 10+10 ZAM

Tarih : 2016-12-03 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERE YÜZDE 10+10 ZAM

Iğdır Belediyesi Başkanlığı çalıştırdığı işçilere toplu iş sözleşme sonrası 2 yıl için 10+10 zam vererek mutlu sonu sağladı.

 

    Iğdır Belediyesi ile Belediye iş sendikası tarafından yürütülen toplu iş görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.
    İmza töreninde konuşan Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat YİKİT:” görüşmeler sonucun da 270 işçimizin bağlı olduğu Belediye iş sendikasıyla mutabakat sağladık. ”dedi.
    Iğdır Belediyesinde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenin de ilk yıl  yüzde 10 oranında zam yapıldı diyen Başkan YİKİT :” Belediyemiz ile Belediye iş Sendikası arasında 2017-2018 yıllarını kapsayacak 2 yıllık toplu iş sözleşmesi neticesinde yaptığımız görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi üzerin de uzlaşmaya varıldı. Bizler öncelikle toplu iş sözleşmesinde belirtilen sosyal haklar, ücret zamları işçilerimize emekçilerimize, mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Zor bir dönemde yöneticilik ve zor bir dönemde emekçi insanlarla çalışıyoruz. Bugüne kadar emekçi insanlarımızın; bu zor süreçler de belediyemize duydukları güven ve yaptıkları katkıdan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz. Yaptığımız toplu iş sözleşmesiyle 2017-2018 yılları içerisinde yüzde 10 artı yüzde 10; yani her yıl yüzde 10 artış yapmak suretiyle ücretlere zam yaptık. Türkiye de yaşadığımız ekonomik sıkıntılar enflasyon oranı cebimize giren ve cebimizden çıkan ücreti hesaba kattığımızdan, bu artışın her iki tarafında istediği bir rakam olmadığının farkındayız. Başta da belirtiğimiz gibi, çok zor bir dönemde yöneticilik yapıyoruz. Bu anlamada karşılıklı birbirimizi anlayarak böyle bir zam oranının her iki taraf açısından uygun görerek imza altına almış bulunuyoruz. Tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyoruz. ”dedi.
Kars Iğdır Ardahan Belediye İş sendikası Başkanı Himmet BOZAN İmza törenin de yaptığı açıklamada:” Iğdır Belediyemizin 270 işçisi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladık. Sayın Belediye başkanımıza yönetimine emek ve emekçiden yana tavırlarından dolayı sendikamız ve üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. ”dedi.
    Törene Belediye iş sendikası yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Iğdır Belediye Başkanı Av.Murat Yikit, Başkan yardımcısı Evrim Turpçu, Mali Hizmetler Müdürü Cemal Kurnaz katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.