24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI

Tarih : 2017-07-25 / Kategori : Genel Haber

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI

       Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve   Iğdır  Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 

       Başkan Serdar Ünsal, kutlama mesajında, İkinci Meşrutiyet`in ilanı ile birlikte basında sansürün kaldırıldığını, basının özgürlüğüne kavuşması açısından bir dönüm noktası sayılan 24Temmuz`un gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı. 
      Basın özgürlüğünün demokrasinin bir gereği olduğuna vurgu yapan Iğdır'da gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu basın özgürlüğünün az olduğunu belirten Ünsal, açıklamasında şunları kaydetti: “ İçinde bulunduğumuz iletişim çağında kitle iletişim araçları ile birlikte  gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler. Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.”Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir`` demiştir. Bu vesile ile Iğdır'da zor şartlarda çalışan muhabirlik, gazetecilik yapan tüm basın kuruluşları ve meslektaşlarım gazetecilerin bayramını kutlarım”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası