VALİDEN ARALIK KÖYLERİNE İNCELEME

Tarih : 2007-12-06 / Kategori : Genel Haber

    İlimiz Valisi S.Saffet Karahisarlı Tuzluca ilçesinden sonra Aralık ilçesini de denetleyerek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.
Karahisarlı,  Aralık ilçesinde muhtarlarla yaptığı toplantıda, "Köydes çalışmaları ile sorunlarınız çözülüyor, eksik kalan sorunlarınızda 2008 yılında tamamlanmış olacaktır. Sizden isteğim Köydes çalışmalarına yani yapılan yatırımlara sahip çıkmanız ve onları korumanızdır.


Devletimiz her alanda yatırım yapmakta, vatandaşın sıkıntısını çözmektedir. Bugün Iğdır'daki il müdürleri ile ilçenizi denet ledik sorunlarınızı ve eksiklerinizi tespit ettik. 2008 yılında bu eksiklikler giderilecektir. Aralık ilçesinde 4 köye köy konakları yaptırdık, bu konaklardan köylü vatandaşlarda faydalanmalıdır. Burada her türlü meslek ve beceri gerektiren halıcılık, biçki dikiş gibi kurslar açabilirsiniz" dedi.
Köy Hizmetleri Erozyonu önleme istas yonu konfe rans salonun da Aralık ilçesinin sorunları hakkında bri fing sunan Kaymakam Ferhat Burakgazi, “köydes projeleri ile köylerimi zin büyük bir bölümü halledilmiştir, bunun yanında ek derslik, öğretmen, ebe, hemşire, içme suyu, sağlık evi, gibi sorunlarımız vardır. Bunların dikkate alınmasını kamu kurumlarındaki personel eksiklerinin giderilmesi gerektiğini, 2007 yılında köydes projesi ile köyleri mizin içme suyu, kanalizasyon, yol ve diğer altyapı hizmetleri için  3 trilyona yakın bir para harcandığını” söyledi.
    Daha sonra Yenidoğan, Aşağı Aratan, Yukarı Topraklı, Tazeköy köylerine giden Vali Karahisarlı ve beraberindeki İl müdürleri burada da köylü vatandaşların sorunlarını dinleye rek İlköğretim okullarında incelemede bulundular. Bu arada Tazeköyde oturan Dilek Ürek, “gelininin yeşil kartının iptal edildiğini, tek gözlü bir evde kaldığını belirterek validen yeşil kartın yeniden verilmesini, kendisine bir oda yapılmasını” istedi. Vali Karahisarlı’da Aralık kaymakamına talimat vererek konu ile ilgilenip bilgi ve rilmesini istedi.  Sınıflara giren Vali Karahisarlı öğrenciler ile sohbet edip çeşitli sorular sorarak, soruları cevaplayan ve cevaplayamayanlara şeker verdi. Karahisarlı öğrencilere, "okuyunuz bu memleket sizlerden ileride hizmet bekleyecektir. Yarın içerinizden vali, kaymakam, öğretmen, mühendis,  doktor çıkacaktır. Bende sizin gibi bir köylü çocuğuydum. Okudum vali oldum," şeklinde konuştu. Öğrencilere Matematik dersi verdi.
Vali Karahisarlının gezisine  Garnizon komutanı, Osman Nuri Erkan, Emniyet müdürü Yusuf Çalkavur. Vali yardımcısı Tuğba İnan, İl Genel sekreteri Ferhat Akkuş ve daire müdürleri katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası