İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2012-07-06 / Kategori : Genel Haber

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Valilik Toplantı Salonunda Vali  Amir Çiçek’in Başkanlığında İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Çicek; Kurulun aktif görevleri arasında; İl düzeyinde istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi konularında ve İl istihdam politikasının oluşturulmasına yardımcı olunması, uygulanacak aktif işgücü politikalarının belirlenmesi, ildeki istihdam etkinliklerinin izlenmesi ve değerlendirilmesinin yer aldığını ve bu amaç doğrultusunda hizmet verdiğini belirtti.
Günümüzün en önemli sorunlarından birinin de işsizlik olduğunu vurgulayan Çiçek “İş arayan her üç kişiden biri mesleki yeterliliğe sahip olmamakta ve mevcut mesleki eğitimin işgücü piyasasındaki gelişmelerle paralellik arz etmemektedir. Genç ve dinamik nüfusa sahip ülkemizde, yaşanan işsizlik olgusuna rağmen ciddi oranda kalifiye ara insan gücüne de ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla, işgücümüzün meslek edinme, meslek değiştirme, piyasadaki olası tüm değişimlere zamanında adapte olabilme kabiliyetine kavuşması daha da önem kazanmıştır. İşsizlikle mücadelede "istihdam önem kazanmıştır. İşsizlikle mücadelede "istihdam odaklı büyüme" ve "Ekonomik istikrar"ın yanında işgücünün mesleki eğitimini hedefleyen  "aktif işgücü politikalarının temel ayaklarından biri olduğu gerçeği çarpıcı şekilde ortaya çıkmıştır.İş arayanlar açısından; Meslek Edindirme Eğitimlerinin önemi çok büyüktür. Bu itibarla, herhangi bir mesleği olmayanlara, sahip olduğu mesleği işgücü piyasasındaki geçerliliğini yitirenlere ya da mesleğini geliştirmek isteyenlere piyasanın gereksinimlerine ve kişinin özelliklerine uygun olarak meslek ya da beceri kazandırmaya yönelik eğitim ihtiyacı. İşgücü piyasası açısından; işgücü isteminin yoğun olduğu ve gerekli nitelikleri taşıyan işçilerin bulunmadığı işler ve meslekler için, işgücü yetiştirme ve mevcut işgücünün niteliğini değiştirme ya da geliştirme ihtiyacı olan mesleklerde mesleki eğitimler düzenlenmelidir.” dedi.
İlimizde işsizliğin azaltılması ya da ortadan kaldırılması için daha hızlı, çağdaş ve kapsamlı istihdam hizmeti sunmak adına çok çalışılması gerektiğine dikkat çeken Çiçek,,  açıklamalarında gençlere de yer vererek, “gençlerimiz büyük bir enerji potansiyeline sahiptir, bizler işte bu enerjiyi doğru yerlere ve üretime yönelik alanlara sevk etmeliyiz.” şeklinde konuştu.
Bu programların planlanmasında kurumların, oda temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve işverenlerin işbirliği ve uyum içerisinde çalışmaları gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek; “Kurumların işbirliği, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında daha da önem kazandıracaktır.” dedi.
Toplantı, 2012 Yılı I. ve II. Dönem olağan toplantısında alınan kararların gerçekleşme ve sonuçlarının değerlendirilmesi ile diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası