Suveren Yerleşkesinde Lojman İnşaatları Başladı

Tarih : 2012-07-06 / Kategori : Genel Haber

Suveren Yerleşkesinde Lojman İnşaatları Başladı

Iğdır Üniversitesinin Suveren Yerleşkesinde lojman inşatları yükselmeye başladı.

Fiziki büyümeyi ön plana alan Iğdır Üniversitesi, akademik ve idari olarak büyümenin şartlarından biri olan personeline çağın gerektirdiği yaşam koşullarını sunacak lojman binalarının yapımı konusunda çalışmaları titizlikle sürdürüyor.  Suveren Yerleşkesinde gerçekleştirdiği yapılaşma çalışmalarına hız veren Iğdır Üniversitesi lojman binalarının ilk etabı yükselmeye başladı.
Hali hazırda Suveren Yerleşkesinde devam eden, rektörlük, merkezi laboratuar, altyapı inşaatları ve Ziraat Fakültesi binasının yanı sıra akademik ve idari personelin yararlanacağı lojman inşaatlarının birinci etabının da inşaat çalışmalarına başlandı.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından 1. etap lojman inşaatlarının başlaması üzerine yapılan açıklamada, Iğdır Üniversitesinin 20 Yıllık Gelişme Planı çerçevesinde 2012 yılına ait yatırım planında bulunan birinci etap lojmanların 12 blok ve 96 adet daireden oluştuğu belirtildi. Aynı açıklamada Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından projelendirilen binaların şehir hayatını yerleşkeye taşıyacağı da ifade edildi.
Iğdır Üniversitesi Suveren Yerleşkesinde inşaatına başlanan 1. etap lojman inşaatlarının yaklaşık 1,5 yılda tamamlanacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, yerleşke içerisindeki lojmanların çevresinde diğer sosyal donatıların da inşaatlarına başlanacağının altını çizdi.    
Rektör Prof. Dr. Yılmaz üniversitedeki sosyal yaşam kalitesi arttıracak olan lojman ve sosyal tesisler diğer üniversitelerde görev yapan akademik ve idari personelin dikkatini çekerek Iğdır Üniversitesinin cazibesini arttıracağını sözlerine ekleyerek Iğdır’da yaşamaları ve çalışmaları konusundaki tercihlerinde önemli bir etken olarak göz önünde bulunduracaklarını düşündüğünü vurguladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.