Bakan Çelik, Iğdır'da Gezi ve İncelemelerde Bulundu

Tarih : 2012-07-07 / Kategori : Genel Haber

Bakan Çelik, Iğdır'da Gezi ve İncelemelerde Bulundu

Uçakla Kars'a gelen Bakan Faruk Çelik, buradan da karayolu ile Iğdır'a geçti.

Iğdır Rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Bakan Çelik Ardından Cuma namazını Merkez camide kıldı.
BAKAN ÇELİK IĞDIR VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Iğdır Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Çelik, Polis tören mangasını selamlayarak Vali Amir Çiçek ile görüştü. Vali Çiçek, şeref defterini imzalayan Bakan Çelik’e burada plaket verdi. Vali Çiçek, Iğdır’a gelen Bakan Çelik’e yapılan çalışmalar hakkında birifing verdi. Bakan Çelik, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini ziyaret etmek üzere bölgeye geldiğini söyledi. Çelik “Iğdır ziyaretin de Iğdır SGK il binamızın açılışını yapacağız işsiz kardeşlerimize isthdam sağlamak için geldik.” dedi. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
IĞDIR BELEDİYESİNE ZİYARET
Iğdır Valisi Amir Çiçek'ten ilin sorunları ile ilgili brifing alan Bakan Çelik daha sonra Iğdır Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Iğdır Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk yaptığı açıklamada: ”Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyemizi ziyaretinden bir ay sonra sayın Bakanımızı karşılıyor, kendilerine belediyemizi ziyaret ettikleri için Iğdır halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.“ dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Iğdır Belediyesini ziyaretinde yaptığı açıklamada: ”Iğdır önemli bir il. Biz yetkililer biraz geç geldik. Bunda da özür diliyoruz. Iğdır son yıllarda güzel gelişmeler kaydetmiş. Bizde yerel yönetimlere verdiğimiz, yerel imkânları yerinden kullanma anlayışı ile birçok kanunlar çıkardık. Iğdır’a gelmekten mutluluk duydum.” dedi.

Daha sonra, Iğdır Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ‘e, el dokuması kilim hediye etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nün hizmet binası için düzenlenen açılış törenine geçti.
SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Açılış öncesi, İşkur  tarafından Iğdır’da yürütülecek Toplum Yararına Çalışma Programlarında 982 kişi istihdam edileceği merkez hizmete açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde başvuruları alınacak işsiz vatandaşların uygun şartları taşıyanlar toplum yararına düzenlenen işlerde çalışacağı belirtildi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı’nın katılımıyla yapılan törende konuşan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, ’982 kişi; İŞKUR tarafından geçici olarak işe yerleştirilecek. İŞKUR tarafından, Iğdır ilinde mevcut çalışan personele ilave olarak 982 kişi işe yerleştirilerek Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında toplam 2000 kişiye istihdam sağlanmış olacak.“ dedi.  Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, “TYÇP’lerden 2011 yılında Türkiye genelinde 64 bin 85 kişi, 2012 yılının ilk yarısında ise 44 bin 89 kişi yararlanmıştır.” şeklinde konuştu. Ardından konuşma yapan Bakan Çelik‘i  Vatandaşlar sevgi gösterileri ile karşıladı. Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Bakan Çelik “Suriye’de düşürülen uçaklarımızın pilotlarının defin merasimleri yapılıyor. Böylelikle Şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum. Ailelerine ve Milletimize sabırlar temenni ediyorum” dedi.  Bakan Çelik, “Ben Iğdır’lı vatandaşıma istihdam sağlamak için İş Kur’da çalışacak olan 2 Bin kişinin çalışacağını ve bu sayıya 500 daha eklersek 2500 kişiye istihdam sözü veriyorum.” dedi.
Çelik, “İş Bulursak çalışacağız çünkü artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde, bunun için çalışarak kazanmalıyızki evimize ekmek götürelim. Bir çok kurslar açtık siz vatandaşlarımıza, kurslara katılın meslek sahibi olun. Katılanlarada 20 TL günlük ücret ödüyoruz. Hem meslek öğreniyor hemde para alıyorsun.” şeklinde konuştu.
Yaptığı konuşmanın ardından SGK İl Müdürlüğü hizmet binasının kurdelesini keserek binada incelemelerde bulundu. Burada vatandaşlarla da sohbet eden Çelik, “Iğdır’a yakışır bir hizmet binasını açtık. Bu bina ve çalışanları halka en iyi hizmeti sunacaktır.” dedi.
AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET
Ardından Bakan Çelik Ak Parti İl Binasına geçerek Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş tarafından yapılan çalışmalar hakkında ve yönetim hakkında bilgiler sundu. Daha sonra toplantı basına kapalı yapıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası