Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Kapsamında Yapımı Devam Eden Tesisler Gezildi

Tarih : 2012-07-09 / Kategori : Genel Haber

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Kapsamında Yapımı Devam Eden Tesisler Gezildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 2011 -2015 Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Plan çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin  korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulmuştur.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ERASLAN, Bu kapsamda 2011 yılında Bakanlığımız tarafından 4 adet proje kabul görmüş olup Has Gıda Tarım Hay.Ür. Akar.Tek.Nak.Tur.San. ve Tic. Ltd. Şirketine ait Süt Ürünlerin Üretiminde Kapasite Artırma Projesi ve Gözde İnşaat Tarım Ve Hay. Gıda Tek. Antrepo ve Depo Aka. Hizmet İşl. Un ve Unlu Mam. İth. İhr. Tic. Lim. Şirketine ait soğuk hava tesisi projesi tamamlanmıştır. Çınar Et ve Et Ürünleri Entegrasyonu Tarım ve Hayvancılık Gıda Maddeleri İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Buğday, Mısır ve Arpa Çelik Silo Tesisi projesi ve Tanrıverdi Gıda, İnşaat, Turizm, Sanayi ve Ticaret, Limited Şirketine ait Soğuk Hava Deposu Projesi  devam etmektedir, bu iki firmaya ait projelerin 31 temmuz 2012 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir.” dedi.
Çınar Et ve Et Ürünleri Entegrasyonu Tarım ve Hayvancılık Gıda Maddeleri İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Karakoyunlu İlçesi yarmalar mevkiinde Buğday, Mısır ve Arpa Çelik Silo Tesisi projesinin devam eden inşaatında, İl Müdürü Hüseyin ERASLAN, Kırsal kalkınma Şube Müdürü Mutlu ÇAKMAK ve KKYDP il Proje Yürütme Birim elemanları    yerinde incelemelerde bulundu. Yatırım projesine uygun olarak devam etmekte olup proje tamamlandığında 3000 ton ürün stoklanabilecektir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası