12 İmam Hz. Mehdi’nin doğum günü kutlandı

Tarih : 2012-07-09 / Kategori : Genel Haber

12 İmam Hz. Mehdi’nin doğum günü kutlandı

Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği tarafından düzenlenen “Adalet Güneşi 12. İmam Hz. Mehdi’ (a.f.)nin doğumu” programı Iğdır Anatolia salonunda coşkuyla icra edildi.

Programdan önceki akşam, Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri tarafından, Ayetullah Ahteri onuruna bir yemek verildi ve bu yemeğe Iğdır’ın tanınmış şahsiyetleridavet edildi. Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Iğdır Üniversitesi rektörü ve Öğretim üyeleri, Iğdır’daki Siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, Kurum müdürleri, Iğdır Müftüsü ve Iğdır işadamlarının davet edildiği yemekli toplantı oldukça olumlu bir atmosfer hakimdi. Iğdır dışından gelen önemli misafirler ile Iğdır’ın tanınmış yönetici ve eşrafının birlikteliği ve dostane sohbetler, programın güzelliği olarak hafızalarda kaldı.
Ve Program, bu güzel birlikteliğin dostane havasında başladı. Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı Genel sekreteri Ayetullah Ahteri’ye vatandaşlarca büyük ilgi gösterildiği programda, katılımın yoğunluğu da dikkate değerdi.

Programa Ayetullah Ahteri ile birlikte Iğdır dışından  Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Ogan, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosu Rıza Gıliçhan,Türkiye Ehl-i Beyt Alimleri derneği EHLADER Genel Başkanı H. Ş. Hasan Kanaatlı, Alu’l Beyt Müessesesi Türkiye Şubesi Genel Başkanı H. Ş. Rahmi Onurşan Rahmani, Kevser Yayıncılık Genel Müdürü H. Ş. Abbas Kazimi, Kısa Süre sonra yayın hayatına başlayacak olan Kanal 14 Televizyonu Genel Müdürü Hürriyet Varol, Almanya İmam Ali İslam Merkezi Başkanı H.Ş. Mücahidi, Kars Kur’an ve Ehl-i Beyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem, Kur’an Der Başkanı H.Ş. Mikail Gürel Iğdır’dan ise Iğdır Valisi Amir Çiçek,  Iğdır Üniversitesi rektörü Halil İbrahim Yılmaz, Iğdır defterdarı Mehmet Durusoy, Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz, Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyeleri, siyasi parti temsilcileri katıldılar.
Programa başlamadan önce Iğdır dışından gelen konuklar anons edildi ve Ayetullah Ahteri hakkında kısaca bilgi verildi. Program Kur’an der Başkanı H.Ş. Mikail Gürel’in Kur’an okuması ile başladı. Daha sonra Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı H.Ş.Veli Beder hoş geldin konuşması yaptı. Ardından kürsüye gelen Iğdır Valisi Amir Çiçek, böyle bir toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Buradan inanıyorum ki, bilgileriniz artmış olarak ayrılacağız. Kalbimizde azıcık dahi kin varsa onu da bertaraf etmiş olarak ayrılacağız. İyi ki bize dinimizi öğreten, dinimizin gereklerini hatırlatan hocalarımız var. Ayrıca böyle bir programı tertip eden Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı ve yönetimini de kutluyorum” diye konuştu.
Iğdır Valisi Amir Çiçek’in ardından sergilenen çocuk ilahi grubunun gösterisi oldukça beğeni kazandı ve Ayetullah Ahteri tarafından ilahi grubunda yer alan çocuklar aileleri ile birlikte Meşhed’e davet edildi. Ayetullah Ahteri’nin bu daveti ve hediyesi salonda heyecan yarattı.
Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ( EHLADER) Genel Başkanı H.Ş. Hasan Kanaatlı da Hz. Mehdi hakkındaki farklı algılara dikkat çekerek, “beşeri algı; Mehdi’nin her 100 yılda bir gelen bir müceddid olduğu şeklindedir. Halbuki Allah Resulü’nün tanıttığı Mehdi bu değildir. O Kur’an’ı dünyaya hakim kılmak, adaleti dünyanın her noktasına yerleştirmek üzere ilahi bir görevle gelen Evrensel bir şahsiyettir .” dedi.
Ardından Kürsüye Iğdır Milletvekili Sinan Ogan geldi. Ogan da, böyle bir programı düzenleyen Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosuna hitaben, “Iğdır halkının ve değerlerinin canlı tutulması ve Iğdır’ın gelişmesi için İran ve Türkiye arasında gerçekleştirilecek olan Organize Sanayi Bölgesinin Iğdır’a kurulması ve Iğdır Aralık’tan geçiş için bulunan Boralan sınır kapısının bir an önce kurulması” çağrısında bulundu. Ogan konuşmasını Ayetullah Ahteri’nin de bu konuyla ilgileneceğini umduğunu belirterek bitirdi.
Ogan’dan sonraki konuşmacı Alu’l beyt Müessesesi Türkiye Şubesi genel Müdürü H.Ş.Rahmi Onurşan Rahmani idi. H.Ş. Rahmani, Ayetullah Sistani’nin selamlarını sunarak başladığı konuşmasında, “Ayetullah Sistani’nin, Sünni kardeşlerimiz için söylediği bir sözü hatırlatmak istiyorum. Buyuruyor ki; Sünniler siz Şiaların kardeşten de öte canınızdır, özünüzdür. Bu sözü ne zaman söylemiştir biliyor musunuz? Doğumunu kutladığımız Hz. Mehdi’nin babası mübarek mezarlarının bulunduğu Irak Samarra’daki Askeriye Türbesi’ne yapılan bombalı saldırıdan hemen sonra. Ben de buradan Ehl-i Sünnet alimlerine bu meyanda çağrılara yer vermeleri ve yakılmak istenen “mezhep” savaşları” fitnesine karşı beraberce karşı koymamız çağrısında bulunuyorum.” Dedi.
Ardından kürsüye gelen Iğdır Müftüsü  Cüneyt Kulaz da, Ayetullah Ahteri’nin Iğdır’a gelmesinden ve bu programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür beraberliklerin, Müslümanlar arasındaki yakınlığı daha da artıracağını söyledi.
Iğdır Müftüsü Kulaz’dan sonraki konuşmacı ise Almanya İmam Ali Müessesesi Başkanı ve İmamı H.Ş.Mücahidi idi. O da Hz. Mehdi’ye insanlığın duyduğu özlemi dile getiren duygusal bir konuşma yaptı ve konuşmasını Hz. Mehdi’ye atfen okuduğu bir şiirle bitirdi.
Ve Ayetullah Ahteri’nin kürsüye davet edilmesi ile salon heyecana boğudu. Salavatlar eşliğinde kürsüye gelen Ayetullah Ahteri’nin tercümanlığını ise Iğdır Ehl-i Beyt Alimlerinden H.Ş.Zeki Tümay yaptı.
Ayetullah Ahteri konuşmasına bu programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ve Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği başkanı H.Ş.Veli Beder ve yönetimine teşekkür ederek başladı. Türkiye’ye daha önce de geldiğini, ancak Iğdır’a ilk olarak gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Ayetullah Ahteri, iki ülke halkları arasında var olan iyi ilişkiler nedeniyle böyle bir prıgramda bulunduğunu ve bunun oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi.İslam İnkılabı rehberi ve İran halkının selam ve muhabbetlerini getirdiğini söyleyen Dünya Ehl-i beyt Kurultayı genel Sekreteri Ayetullah Ahteri, iki ülke halkaları arasındaki iyi ilişkilerin daha da artmasını arzuladığını belirtti.Iğdır’da yaptığı görüşmelere de değinen Ayetullah Ahteri, bakan Faruk Çelik, Iğdır valisi Amir Çiçek ve Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz ile görüştüğünü ve bu görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hz. Mehdi’nin, sadece İslamiyette değil, diğer dinler tarafından da müjdelendiğini belirten Ayetullah Ahteri, bunlarla ilgili örnekler verdi. Daha sonra Ehl-i Sünnet kaynaklarından hz. Mehdi ile ilgili hadislere değinen Ayetullah Ahteri, ayrıca Selefi-Vahhabi Suudi Arabistan’ın önceki müftüsü Abdullah b. Baz’ın “Mehdi hadisesi o kadar kesindir ve hadisler o kadar mütevatirdir ki, onu inkar etmek mümkün değildir.” Dediğinin altını çizdi. Hz. Mehdi’nin Kur’an’da da müjdelendiğini de ayetlerden örneklerle vurgulayan Ayetullah Ahteri, Adalet Devletinin müjdecisi olan İran İslam İnkılabı’nın misyonunu da vurguladı. Beşeri ideolojilerden Komünizmin tarihin çöplüğüne atıldığını, Liberalizmin ise can çekiştiğini vurgulayan Ayetullah Ahteri, İran İslam İnkılabının Evrensel adalet Devleti’ne umutları tazelediğini, Uluslar arası istikbarın İslam İnkılabı’nı boğmak için bütün gücüyle yüklendiğini, ancak Allah’ın yardımıyla bunu başaramadığını vurguladı. İslam İnkılabı’nın zaferiyle uyanan Müslümanların, Afganistan’da, Lübnan’da, Irak’ta ve Türkiye’de ard arda zaferler kazandığını ve bu zaferlerin süreceğine inandığını belirtti. Hz. Mehdi’nin zuhuruna olan ihtiyacı dile getiren Ayetullah Ahteri, herkesin birey olarak da kendisini Hz. Mehdi’nin kıyamına hazırlaması gerektiğini, bu nedenle de takvaya önem verilmesinin gerekliliğinin altını çizdi.
Hz. Mehdi’nin zuhuru için ettiği duayla konuşmasını  bitiren Ayetullah Ahteri, salavatlar eşliğinde kürsüden inerken halkın yoğun ilgisine maruz kaldı.
Ardından Ehl-i beyt Meddahı Ağa-i İftihari’nin surudları ile heyecanlı ve coşkulu anlar yaşandı.
Program ferec duasının tilaveti ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.