Modern Hayvan Pazarı İnşaatı Devam Ediyor

Tarih : 2012-09-13 / Kategori : Genel Haber

Modern Hayvan Pazarı İnşaatı Devam Ediyor

Iğdır Belediyesi Başkanlığı modern projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.

Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK hayvan pazarı inşaatına giderek yetkililerden bilgi aldı.
Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK, “100 günde bitecek olan modern hayvan pazarımız, hayvancılık bölgesi olan Iğdır’ın günümüzün koşullarına uygun bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak ilimize yakışır bir hayvan pazarı yaptıklarını şu an itibari ile inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.
Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak ve Kurban Bayramına yetişmesini isteyen  Başkan Malk, “Mevcut Hayvan Pazarı malumunuz günün koşullarına cevap veremiyordu. Bu doğrultuda genelde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan şikâyetler alıyorduk. Bu şikâyetleri değerlendirerek, yapımı için modern ve Iğdır’a yakışır bir hayvan pazarı yapıyoruz.” dedi.
Amaçlarının Iğdır’a modern bir hayvan pazarı kazandırmak ve kentte organize hayvancılığı geliştirmek olduğunu açıklayan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK: ”Standartlara göre yeniden yapılacak, insanların mağdur olmaması için diğer işlerde olduğu gibi hayvan pazarımız için de gece gündüz çalışıyoruz. Iğdır pazarına Türkiye'nin birçok ilinden hayvan getiriliyor. Bu canlılığı devam ettirmek içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Iğdır Belediyesi tarafından yapımına başlanan Modern Hayvan Pazarı 36 bin metre kare bir alana sahip. 6000 m2 Büyükbaş ve küçükbaş padokunda aynı anda yaklaşık 2000 küçükbaş, 700 tane büyükbaş kapasiteli olacak.  Hayvan Pazar’ında müşteri hizmet binası, lokanta, veteriner odası, otopark, idari bina, lokal, kahvehane, kontrol odası, kazan dairesi, Wc, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer alacak.” dedi.
Iğdır Belediyesi ilkel hayvan pazarı yerine Avrupa standartları ayarında bir tesisin yapımı için ihaleye çıkmış 1.448.000 TL ile ihale sonuçlanarak, Kurban Bayramına yetişmesi planlanıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.