Traktörle dünya turuna çıkan Güney Koreli Çiftçi Iğdır’da

Tarih : 2012-09-13 / Kategori : Genel Haber

Traktörle dünya turuna çıkan Güney Koreli Çiftçi Iğdır’da

Tarım alanındaki sorunları gündeme getirmek amacıyla traktörle dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi Kitae Kang, Iğdır’a ulaştı.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan 29 yaşındaki Kang, 26 Haziran’da Edirne’den başlattığı Türkiye turu kapsamında geldiği Iğdır’da Şehit Türkler Anıt ve Müzesini gezdi, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gezinin ardından açıklama yapan Kang, ailesi ile pirinç üretimi yaptığını, traktörle dünya turuna, tarım alanında çalışmanın zorluğuna ve yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla çıktığını ifade etti.
Ülkesinde çiftçilerin maddi durumunun iyi olmadığını öne süren Kang, ‘’Benim ailem ve Koreli çiftçi aileleri fazla paraya sahip değil. Üretimde  çok fazla zorlanıyorlar. Üretim çok fazla zaman alıyor ve insanlar hava koşullarından etkilenip çok fazla emek harcıyorlar. Ben de bu sorunlara dikkat çekebilmek amacıyla traktör ile dünya turuna çıktım, kent merkezlerinde geziyorum’’ diye konuştu.
Edirne’den başlattığı Türkiye turu kapsamında bugüne kadar 21 ile giden Kitae Kang, Erzurum, Ardahan, Kars ve Iğdır gezisi ile Türkiye turunu tamamladı.
Iğdır’da, tarım aleti ve traktör Satışı yapan, aynı zamanda Anadolu motorunun Iğdır Ağrı Kars ana bayisi Abdullah Oğulları firması yetkilileri tarafından karşılandı. Kılıçlar Anıtı’nı ziyaret eden Kang, kendisine traktörleri ile eşlik eden Iğdırlılara traktör konvoyu ile şehir turu attı ve vatandaşlarla hatıra fotoğraf çektirdi.
Tarım aleti ve traktör Satışı yapan, aynı zamanda Anadolu Motor’unun Iğdır Ağrı Kars ana bayisi Abdullah Oğulları firması sahibi İsmail Demirel ise konuşmasında; “Güney Kore’den gelen bu arkadaşımız, dünyada tarıma dikkat çekmek amacı ile böyle bir seyahat düzenlemiştir.  Güney Koreli çiftçi kardeşimiz Kang’in bu gezisi bölgede tanıtımımız açısından önemli bir etkisi olacaktır. Iğdır ülkemizin çıkış noktasıdır. Bu arkadaşımızın dünyadaki turunu Iğdır’da sonuçlandırması da bizi aynı zamanda onurlandırmıştır” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.