Vali Ahmet Pek'in Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı

Tarih : 2012-09-15 / Kategori : Genel Haber

Vali Ahmet Pek'in Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı

Değerli Öğretmenler, Veliler ve Sevgili Öğrenciler;

Bugün ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen yaşamımızda çocuklarımıza daha nitelikli ve donanımlı bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak En önemli görevlerimizdendir. Okullar sadece bilginin verildiği mekanlar değil aynı zamanda kültür ve sanat gibi öznel kaynaklı derslerin de verildiği eğitim kurumlarıdır.
Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Toplumumuzun kalkınması, sanayileşmesi, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişerek Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması ancak eğitimle mümkündür.
Sevgili öğrenciler, buralarda edindiğiniz bilgilerle, milletimizin aydınlık ve mutlu geleceğinin güvencesi olacak ve ülkemizi dünya ülkeleri arasında layık olduğu yere taşıyacaksınız. Sizlerin vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere saygılı, çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Hedeflerimiz doğrultusunda, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek için gerek devletimiz, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim yöneticileri başta olmak üzere, okul idarecilerimize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.
Ahmet PEK
Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.