Türk Hacıların Gıda Güvenliği ve Hijyeni Iğdır Üniversitesine Emanet

Tarih : 2012-09-29 / Kategori : Genel Haber

Türk Hacıların Gıda Güvenliği ve Hijyeni Iğdır Üniversitesine Emanet

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Iğdır Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu proje ile bir ilk yaşanacak.

2012 yılı Umre ve Hac organizasyonlarında, Mekke ve Medine’de yemek veren şirketlerin satın aldığı gıda maddelerini denetlemek, yemek hazırladıkları, mutfakların ve yemekhanelerin kontrolünü yapmak, yemek şirketlerinin ihale şartlarına uygun yemek çıkarıp çıkarmadıklarını tespit etmek, varsa aksayan yönlerinin giderilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından, Mühendislik Fakültesinin Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Bayram  Yurt ve Yrd. Doç. Dr. Önder Yıldız görevlendirildi.
2012 Hac Organizasyonunda ilk kez uygulamaya konulan gıda ve hijyen denetlemesinde görevlendirilen Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, görev yeri olan kutsal topraklara hareket etmeden önce, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti. Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, “gerçekleşen bu ziyarette Diyanet İşleri başkanlığının onayı ile Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bu projenin son hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt konuşmasının son bölümünde ise Iğdır Üniversitesini böylesine önemli bir görevde temsil etme onurunu verdiği için kendisi ve Yrd. Doç. Dr. Önder Yıldız adına Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a ve gıyabında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’e teşekkür etti.
Ziyaretin sonunda Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından yapılan açıklamada Hac ve Umre organizasyonlarında ilk kez olarak uygulamaya konulan bu projenin Iğdır Üniversitesi tarafından geliştirilmesinin önemini vurguladı. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz açılmasının devamında “Iğdır Üniversitesinin Iğdır Şehrine, Doğu Anadolu Bölgesine ve Ülkesine yaptığı katkı her geçen gün bir çığ gibi büyümektedir. Üniversite olarak halk ile iç içe yaptığımız faaliyetlere bir yenisini daha eklemiş olmak bizlere gurur vermektir. Üstelik gerçekleşen bu çalışmanın da hac ve umre organizasyonları için bir ilk olma özelliğini taşıması da çok önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türk hacılarının gıda güvenliklerinin ve hijyeninin Iğdır Üniversitesine emanet edilmesinden dolayı Üniversitemiz camiası adına büyük gurur duymaktayım. Ayrıca, 2012 Umre organizasyonunda çalışmalarını başarı ile gerçekleştirerek, sundukları rapor ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takdir gören Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür ederim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası