Bursa Ehl-i Beyt İlim ve Kültür Derneği Açıldı

Tarih : 2012-10-02 / Kategori : Genel Haber

Bursa Ehl-i Beyt İlim ve Kültür Derneği Açıldı

Bursa’da Ehl-i Beyt İlim ve Kültür Derneği ile Kevser yayınları ve Kuran eğitimi veren yeni dernek binası açılışı yapıldı.

Açılışa, Türkiye Ehl-i Beyt Alimleri Dernek Başkanı; Hasan Kanatlı, Kevser Yayınları genel müdürü Abbas Kazimi, Bursa’da görev yapan ve bulunan Ehl-i Beyt Alimleri ve Ehl-i Beyt sevenleri ve dostları katıldılar.
Açılış Fatih Danyıldız Hoca’nın Kuran okumasıyla başladı. Bursa Ehl-i Beyt İlim ve Kültür Derneği onursal Başkanı Bülent Ayyıldız Hoca konuşmasında; “Bursa Ehl-i Beyt İlim ve Kültür Derneği ile Kevser yayınları ve Kuran eğitimi veren dernek binası açılışına hepiniz hoş geldiniz. Ehl-i Beyt insanlığa tanıtılması gereken bir değerdir ve bu amaçla Ehl-i Beyt’in şahsiyetini anlatmak için bir araya geldik. Allah Teala Kuranın birçok suresin de Peygamberimizin Ehlibeytiyle ilgili ayetlerde itaat edilmesi ve sevilmesini emretmiştir.
Peygamber (s.a.v) in risaletinin karşılığı olarak Ehl-i Beytini sevmelerini tavsiyede bulunur.” dedi.
“Dünyada ki mezhep ve fırka kavgaları İslam aleminde kanayan bir yaradır, bizlerin amacı Ehl-i Beyt yolunda gitmek, vahdet içinde olmak, mezhep farkı yaratmamak ve tüm insanlık için kardeşlik içinde yaşamaktır. Bursa’da her ne kadar Camilerimizde Ehl-i Beyt hakkında bilgi veriliyorsa da , böyle bir müessesenin açılması ihtiyaçtan doğmuştur. Burada kadınlara ve erkeklere özel ayrı yerlerimiz mevcuttur. Tüm Kuran, Ehl-i Beyt ve İslam la ilgili tüm kaynak kitaplar ve dergilerimiz hizmete sunulmuştur. Derneğimizde Kuran eğitimi verilecektir. Dini bilgilerin ehil kişiler tarafından anlatılmasına imkan tanıyacağız ve İslam dini ile ilgili tüm etkinliklere yer vereceğiz.” dedi. Konuşmasını Hz. Muhammed (A.S)’in hadisiyle tamamladı.”Ehl-i Beytimden ayrı düşmeyin, ileri gitmeyin, geri kalmayın, toplantılarınızda Ehl-i Beytimi anın, anlatın.” “Yeryüzünde hangi topluluğun içinde bizim adımız anılırsa,oraya Allah’ın Rahmeti iner.”
Türkiye Ehl-i Beyt Âlimleri Dernek Başkanı Hasan Kanatlı konuşmasında; “Böyle bir müessesenin açılması bizleri gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Derneğin açılmasında Emeği geçen Bülent Hocamıza ve ekibine, Ehl-i Beyt âlimleri ve sevenlerine çok teşekkür ederim. Ehl-i Beyt’e olan sevgimiz bizleri sürekli bir araya getirmiştir. Allah sevgisinin hakkı Hz. Peygamberi izlemekle başlar, Hz. Peygamberin ve Ehl-i Beyt’in hakkı ana babanın hakkından daha fazladır. Birlik ve beraberliğimizi Ehl-i Beyt ekolü öğretmektedir. İhtilafın savaşın ve zulmün olduğu yerde Ehl-i Beyt sevenleri ve dostları yoktur. Birçok peygambere kitap indirilmemiştir. Hiç bir kitapta Peygambersiz indirilmemiştir. İnsanların perişanlığı, ezilmesi ve zulme uğraması, kan dökülmesi kitapsızlıktan değildir, İmamsızlık ve Hilafetsizliktendir. Kuran’ın öksüz ve yetim kalmasını önlemek için Ehl-i Beyt’in yanındayız. Konuşan Ehl-i Beyt imamlarını Kuran’ın yanından aldılar. Yanlış fetvalar ve yorumlar insanlığı ihtilafa ve sataşmaya itti. Ehl-i Beyt dostlarının yanında Kuran Ayetleri hayata dönüştü, izzet ve şeref kazandı.”dedi.
Daha sonra Kevser Yayınları Genel Müdürü Abbas Kazimi; “Bu müessese birlik ve beraberliğimize vesiledir. Böyle bir yerin açılması bizleri hayır yapmaya ve yardımlaşmaya bir adım daha yaklaştırmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Kazımı Hoca Kuran’dan İyilik konulu ayetlerin açıklamasına yer vererek; “Bir iyilik ve takva üzere bir araya gelin. Günah üzerine yardımlaşmayın. İyilik ve takva üzerine bir araya gelenlere Allah Rahmetini indirir ve ömrünü uzatır. İyilik namaz kılmak, zekât vermektir, söz verdiklerinde sözlerinde durmaktır, sabretmektir, zor zamanlarda ve savaşlarda direniş göstermektir. Ehl-i Beyt dostları Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinde iyilik ve yardımlaşmaktan uzak kalmamalıdır. Bu dönemde ihtiyaç duyduğumuz tek şey birlik ve beraberlik içinde olmaktır.”dedi.
Daha sonra Elif der derneğinden Mücahit Gül tekin Hoca; “Gençlerimiz uyuşturucu ve fuhuş bataklığında, öğrenciler öğretmenlerini bıçaklamakta, çiftler arasında boşanmalar artmakta, insanlar psikolojik ve sosyolojik açıdan bir ateş içinde. Bunları ortadan kaldırmak için mezhep ve ırk ayrımı yapmadan çalışmalıyız, birlik içinde olmalıyız. dedi. Ehl-i Beyt adalet, merhamet ve vahdet demektir. Kerbela’da Hz.Huseyn’in on gün içinde yaptığı konuşmaya kulak versek ve dinlesek bu tür sıkıntılardan kurtuluruz. Rahmetli İmam Humeynin vahdet ve birlik hakkında şöyle buyurmuştur: Bizler namazda elleri bağlayalım mı yoksa açalım mı tartışmasını yaparken, düşmanlar Müslümanların kollarını nasıl keseriz hesabını yapmakta. İşte böyle bir derneğin açılması İslam’ın birliğine ve beraberliğine hizmet edecektir. Tüm kardeşlere selamlarımı sunuyorum.”dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Bşk. Vekili Muhsin Özlükurt açılışla ilgili selamlama konuşması yaparak Bu derneğin Bursa da hayırlara vesile olacağını umduğunu söyledi.
Daha sonra Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehdi Birdal hocamızda derneğin Hayırlara vesile olacağı hakkında teşekkür konuşması yaptılar. Kapanış konuşması Seyyid Yakup Hoca tarafından yapıldı. Derneğin kapanışında misafirlere pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Facebook Beğenenler

  1. bü-dü - 2012-10-16 16:50:47

    ANTALYA DAN SELAM DOSTLAR .ATALARIN BİR SÖZÜ VAR KESSEK DUVARA GÜVENİP DALINI YASLAMA .O DUVAR ÇOKÜP ALTINDA GALSAN GENE SEN SUÇLUSAN....NİYE ÇÜNKÜ ADI ÜSTÜNDE KESSEK DUVAR...<br /> ALLAH HAYIRLI ETSİN TOPLUMUMUZA VATANINIZA VE EHLİ BEYTİ SEVENLERE....<br /> KENDİNİZ O YERİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIN .YOK KEVSERMİŞ, YOK FALAN KURULUŞMUŞ,<br />BİZİDE GÜYA ÖYLE KURUMLAR ALİMİYLE DERNEK YERİNİ AYARLAMADA YARDIMCI OLACAKLARDI. AMA ANTALYA GİBİ YERDE AYAZDA GALDIK.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası