Iğdır Kadın-Der Üyeleriyle İlk Toplantısını Yaptı

Tarih : 2012-10-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kadın-Der Üyeleriyle İlk Toplantısını Yaptı

Iğdır'da yeni kurulan Anadolu Kadınlar Derneği (KADIN-DER), üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.

Faaliyetlerine artık dernek statüsü altında devam edeceklerini ifade eden KADIN-DER Başkanı Gülay Aras, bugün burada toplanma amaçlarının üyelerle kaynaşmak ve kuruluş amaçlarındaki temel hedeflerini belirlemek olduğunu söyledi. Amaçlarından birinin de Anadolu kadını ile batıdaki kadınlar arasında bir köprü olmak olduğuna dikkat çeken Aras, kitle olarak tarlada çalışan kadından tutunda fabrikada, evinde ev hanımı olan ve en üst düzeyde yönetici sıfatındaki bütün kadınlara ulaşmak olduğunu kaydederek, "Ayrıca Anadolu kadınlarının yaşam şartlarının araştırılması ve incelenmesi ile Anadolu kadınlarıyla Batıda yaşayan kadınların dayanışması ve yardımlaşmalarını sağlamak amacı ile kurulmuştur" dedi.
Aras, "Buradaki amaç, söz konusu olaylarda geçmişe dönük mağduriyetleri hakkında çalışma yapmak ve günümüzde yaşayan kadınların toplum içerisinde şiddet görmeleri, siyasi ve ekonomik özgürlüklerinin engellenmesi ve toplumsal konuların çözümünde söz hakkı verilmemesi gibi konuları dile getirmektir" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. KEMAL ÇATAK 2012-10-02 08:02:02

    İŞTE IĞDIR, İŞTE YEŞİLIĞDIR<br />Iğdır'dan uzakta yaşayan Iğdırlılar olarak, IĞDIR ANADOLU KADINLAR DERNEĞİ'NE HEM BAŞARILAR DİLİYORUZ, HEM DE KUTLUYORUZ. Kararan günlerimizin aydınlık yüzü saygın analar bacılar...İyi ki varsınız. İyi ki, kadın dünyasına ışık tutacak işler yapıyorsunuz. Devam... Devam...<br />Çünkü kadınların sustuğu ya da susturulduğu her yerde sosyal ve idari bunalımlar vardır. Kadınlar nerede aktif ve söz sahibi ise, oralar dünyayı yönetiyor. Onlar üretiyor onlar çağı yakalayarak yaşıyor.<br />SON GÜNLERDE IĞDIR'DAN GELEN BU EN GÜZEL HABER İÇİN YEŞİL IĞDIR'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ. <br />BAŞ TACIMIZ KADINLARIN BU ETKİNLİĞİ İLE DE GURUR DUYUYORUZ. İŞTE GERÇEK IĞDIR... İŞTE ÇAĞDAŞ IĞDIR...<br />İNSANLIK ONURU BÖYLE YÜCELİR. DEMOKRATİK YAŞAM BÖYLE GELİŞİR. DEVAM ANALAR DEVAM... DEVAM BACILAR DEVAM...<br />IĞDIR HALKI SİZİNLE GURUR DUYUYOR.<br />ÖNÜNÜZDE EĞİLEREK SİZİ SELAMLIYORUZ.<br />KEMAL ÇATAK<br />İSTANBUL

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası