TAD Iğdır Şube Başkanı Serdar Ünsal;"Kemalettin Haydarov Nahcıvan'dan Pamuk Getirip Satıp Parasıyla Ruslardan Silah Alıp Nahcıvan'ın Müdafasına Veriyordu"

Tarih : 2012-10-02 / Kategori : Genel Haber

TAD Iğdır Şube Başkanı Serdar Ünsal;

Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemalettin Haydarov, Ermenilere karşı kahramanca mücadele etmiş Nahçıvan’ın müdafaasında emeği geçenlerden birisi olmuştur”dedi.

Ünsal, Azerbaycanlı gazeteci  diasporacı Elnur Eltürk'e yaptığı açıklamada, Kemalettin beyin 1991-92-93 yıllarında Nahçıvan’ın korunması ve Ermeni saldırılarına karşı verdiği mücadeleyi unutmamız mümkün değildir.O tarihler Nahçıvan için çok kötü günlerdi.Ermeniler Azerbaycan’a karşı savaş açmıştı.Azerbaycan ordusunun direnişini kırmak Nahçivan’dan Azerbaycan’a yardım gitmesini, engellemek için Nahçivan’a da saldırdılar.Sederek top ve mermi atışı altındaydı.Ama vatanları için savaşan kahraman Nahçivanlılar da silah yetersizdi silah alacak parada yoktu.Bu şartlar altında Kemalettin bey ve birkaç arkadaşı Iğdır’a bir şeyler getirip sattılar aldıkları paralarla Ruslardan silah alıp Sederekte Ermenilere karşı savaştılar.Kamelettin bey de Ermenilerle çatışmıştır.”şeklinde konuştu.

Kemalettin Haydarov’un o zaman ki MHP il başkanı olan kardeşi Yaver Ünsal’la dost olduğunu belirten Serdar Ünsal, her sohbette  Kamalettin Haydarov ,Cafer ve birkaç kişinin Nahçivan için verdikleri mücadeleyi anlattığını söyledi.

Ermenilerin  Nahçivan’ı ele geçirmek için sık sık saldırdığına vurgu yapan Serdar Ünsal,”o zamanlar Nahcivan’ın başında Rahmetli Haydar Aliyev vardı kendisiyle gazeteci olarak çok görüşmelerim olmuştur. Onun açıklamalarını Türkiye deki  gazetelerine yazmışım. Sederekte Ermenilerin attığı mermilerden biri benim de bulunduğum arabaya isabet etti zor kurtulduk.Çok kötü günlerdi.Cephede askerde silah mermi azdı.Haydar Aliyev Nahçivan’ın korunması için elinden gelen her şeyi yapıyordu. Iğdır’a da gelip gidiyordu.Bütün imkanları seferber etmişti.Iğdır’dan hatta Ermenilere karşı savaşmak için bazı gönüllü Iğdırlı gençlerde gitti.Çünkü Nahçivan Iğdır için Iğdır’da yaşayan Azeri Türkleri için  önemliydi.Azerbaycan’ın Nahçivan’ın durumu bizleri rahatsız ediyordu. Ermeni saldırılarını protesto etmek için mitingler yaptık.Bu arada Kemalettin Bey ve arkadaşları Iğdır’a sık sıkı geliyordu. Rahmetli kardeşim MHP il başkanı Yaver Ünsal’la yakın dostluğu vardı.İlk defa burada açıklıyorum.Kemalettin bey  o zamanlar Nahçivan’dan pamuk Vb. şeyler getirip Iğdır’da satıyor.Parasıyla da Ruslardan silah alıp Nahçivan’ın müdafa edilmesi için cephedeki askerlere gönderiyordu.Ermenilere karşıda kendisi cephede savaşıyordu.Ben de bazı şeylere şahit oldum fakat bunları rahmetli kardeşim Yaver , Kemalettin bey ve arkadaşlarının fedakarlığın anlatırdı.Kendiside bir ara Nahçivan’a giderek bir müddet orda kaldı.İyi arkadaştılar.Kendisinden övgüyle bahsederdi .Nahçivan’ın önemine vurgu yapardı.Çünkü Nahçivan bizim için özeldir.Nahçivan güçlü olursa Azerbaycan güçlü olursa bizim yüreğimizde ferah olur.Iğdır’da güçlü olur.”dedi


 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası