Spor Kompleksi Açılışı

Tarih : 2012-11-10 / Kategori : Genel Haber

Spor Kompleksi Açılışı

    Sodes Programınca desteklenen Karakoyunlu ilçesine Hizmet Götürme birliğince hayata geçirilen Karakoyunlu sosyal yaşam merkezi ve spor kompleksinin açılışı yapıldı.
Açılışa Iğdır Valisi Ahmet Pek, Iğdır İl  Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Vali Yardımcıları Hacı Uzkuç, Şenol Kaya,  Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, Kurum müdürleri, katılımıyla açılışı yapıldı.
    Pogramda konuşan Vali Ahmet Pek, “Bu güzel tesisin açılması ilçemizdeki büyük bir eksikliği gidermiş oldu. İlçeyi geliştirmek için var gücüyle çalışan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çünkü bunun yanısıra Kaymakamlığa yeni bir bina yaparak tahsis etmiş. Bundan böylede hizmet etmek içinde var gücüyle çalışıyor. Bu projeyi başlatan Karakoyunlu Eski Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’ye ve ondan bu görevi alıp layıkıyla devam ettirerek bitiren Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz’ü kutluyorum. Amacımız en iyi hizmeti sunmaktır” dedi.
    Açılışı yapılan halı sahanın ilk dostluk maçı Karakoyunlu Gençliği ile ilçe jandarma arasında yapıldı. Maçta galip gelen ilçe jandarma takımı Karakoyunlu gençliğini penaltılarda 6 - 4 yenerek  kupanın sahibi oldu. Kupa  Vali Ahmet Pek tarafından verildi.
    Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, “Bu güzel günde bizimle birlikte olduğunuz için ilçem adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Karakoyunlu yaşam merkezi adıyla bugün açılışını yaptığımız bu tesis alanında ilk olarak dinlenme yeri, duş kabinleri ve hakem odalarını içeren binamız Karakoyunlu Belediyesi tarafından kullanıma sunuldu. Sosyal aktivitelere ayrılan ve çitle çevrilen bu arsa şuan gerçekleşen proje kapsamında belediyemizce Karakoyunlu Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına tahsis Birlik tarafından yapılan Valiliğimizce de uygun görülen projede açık halı sahası, 4 adet sosyal amaçlı kamelya, çocuk parkı ile açık hava spor tesisleri yapımı öngörüldü. Eylül ayında yapımı tamamlanan ve 197 bin liraya mal olan tesisimiz için valiliğimizin oluruyla aktarılan 58 bin lira ek ödenek ile basket sahasında potalar yenilenecek ve tartan zemin döşenecektir. Bunun yanında kamelyalara masa ve oturak, dış kapı, sulama sistemi, güvenlik kameraları, ihata duvarlarına derz dolgu gibi eksiklikler giderilecektir.” dedi.
    Ersöz, “yapılacak faaliyetler kapsamında obezite ile mücadele, gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önlenmesi, İlçedeki bayanların ev ortamı dışında sosyalleşme imkanı bulması ve İlçemizdeki bakım evi sakinlerinin rehabilitelerine katkıda bulunulması planlanmaktadır. Kısacası bu proje ile çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, engelli kardeşlerimize spor yapabilecekleri topluca vakit geçirebilecekleri huzurlu bir ortam kazandırmayı amaçladık. Bu zenginliği sizinle paylaşmanın sevincini yaşıyorum. Ben öncelikle bu tesisin oturduğu 5 bin m2’lik arsayı bize tahsis eden ve sonrasında bakımını, geliştirilmesi ile ilgili her türlü yardım ve desteği sağlayan Belediye Başkanımız Ziyatali Deliktaş  Bey'e huzurlarınızda teşekkürlerimi iletiyorum.Projeyi başlatan meslektaşım Esengül Korkmaz ÇİÇEKLİ Hanımefendi olmak üzere proje yapım ekibine çalışma arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Valiliğimizin onayı ve desteği ve elbirliği ile hayata geçirdiğimiz bu modern ve kapsamlı tesise Karakoyunlu ile beraber köylerindeki ve tüm İğdır'daki hemşerilerimizi davet ediyoruz.Herkesin güzel günlerde kullandığı mutluluk ve sağlık bulduğu bir yer olması dileklerimle hayırlı olsun diyor saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
          Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, “Doğu Anadolu'nun incisi, Iğdır İlinin şirin ilçesi Karakoyunlu, taşıdığı kültürel mirasıyla geleceğin şirin yerlerinden biri olmaya adaydır.” dedi.
    Başkan Deliktaş, “Ağrı dağı eteklerinde yer alan Karakoyunlu, zengin tarihi ve farklı kişiliği ile Karakoyunlu'dan Türkiye'nin çeşitli illerine ve Avrupa'nın değişik ülkelerine adeta bir çınar gibi kök salan Karakoyunlu, bugün geldiği noktada göz doldurmaya devam ediyor. Verimli tarım arazisi ve yerleşim alanı olarak müsait bir yapıda olan Karakoyunlu villa kenti olmaya namzettir. Birbirlerine tutkun olan ve özellikle ekonomik ağırlıklı bir toplum olması itibariyle, İğdır'da yaşayan diğer toplulukların gıpta ile baktıkları bir ilçedir.
    Sayın Valim; ilçenin eğitiminden, sağlığından, altyapısından, sosyal alanlarından, içme suyundan, elektrik enerjisinden, park ve bahçelerinden, ibadet yerlerinden ve bugün uğurlu ellerinizle açacağınız spor kompleksinden ve daha sayamadığımız hizmetler hükümetimizin destek ve katkılarıyla yapılmaktadır. Hükümetimiz her zaman yaptığımız projelerde Karakoyunlu'ya omuz verdi. Huzurlarınızda Sayın Başbakanım R.Tayyip Erdoğan başta olmak üzere güzide kabinesine, teşkilatlarına ilçem adına teşekkürü bir borç bilirim. İlçemizde özellikle son yıllarda kurumların birbirleriyle ahenkli çalışmalar sonucunda çok büyük yatırımları Karakoyunlu kazandı. Örnekleri: Modern Lise, Anaokulu, Belediye Hizmet Binası, Belediye Düğün Salonu, temeli önümüzdeki günlerde atılacak olan son sistem ilköğretim okulu, ilçenin girişindeki modern kavşak, açacağınız spor kompleksi
    Belediyemizce 5 dönüm arsa lise binası yapımı için, 2 dönüm arsa ve 1000 m 'lik hizmet binası Kaymakamlık Makamına, 500 m arsa diyanete kuran kursu binası yapımı için, 2 dönüm arsa yeni yapılacak ilköğretim okulu için, birazdan açılışı yapılacak spor kompleksimize 5 dönüm arsa ve 110 bin TL'ye yapılan sporcu duş odaları ile birlikte, sadece ve sadece kamu yararı olduğu için Belediye Meclisimiz hiç tereddüt etmeden ilgili kurumlara tahsis etmiştir. Benim anlayışım, hizmetin Kaymakamlığı, Belediyesi olmaz. Yapılan hizmet insanlarımız içindir ve bu kaynaklar da hükümetimizin kaynaklarıdır.
    Bu tesise sponsorluk yapan spor toto teşkilatına, SODES'e, başta sayın valime, vali yardımcılarına, kaymakam Elif hanıma, eski kaymakam Esengül hanıma, proje ekibine, tesisi tamamlayarak bizlere sunan taşeron firmaya, Kaymakamlık ve Belediye çalışanlarına teşekkür eder, tesisin ülkemize, Karakoyunlu'ya hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.
Daha sonra folklor gösterileri ve açılış töreni yapıldı.
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.