Sağır ve Dilsiz Karasu Çifti Yardım Bekliyor

Tarih : 2012-12-10 / Kategori : Gündem

Sağır ve Dilsiz Karasu  Çifti  Yardım Bekliyor

                Iğdır’ın Söğütlü mahallesinde oturan Recep(46)  ve Rahile Karasu(55)  Çifti zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor.                    Paraları olmadığı için Elektrik abonesi yaptıramayan   sağır ve Dilsiz  çift mum ışığında yaşıyor.
           Recep Karasu’nun 8 yaşındayken geçirdiği yüksek ateş sonrası sağır ve dilsiz olduğu belirtildi..  Geçimini sadece bir Otobüs şirketinde çalışarak sağlamaya çalışan ve  Yıkadığı araba başına 5 TL ücretle ailesini geçindiren  Recep Karasu, geçirmiş olduğu trafik kazası sonrası gözünün birini kaybetti, diğer gözünde ise katarak olduğundan görme zorluğu çekince çalışamaz hale geldi.
              Evli Çiftlerin iki çocuğundan  biri olan Barış Karasu gıda zehirlenmesinden, diğer çocuğu Tülin Karasu’yu ise 6 yaşında vücut erimesinden kaybetmişler...  Çiftlerin ömrü acı çekmekle geçmiş, sıkntı ve hüznü bir arada yaşamşlar.
              Recep Karasu’nun kardeşi Taner Karasu: “Abimin maddi durumu iyi değil, çocuklarını da kaybettikten sonra aile olarak çok perişan hale geldiler. Geçim kaynağı yok bir Otobüs firması sadece sigortasını yatırıyor. O da elinden geldiğince araba yıkayarak geçimini sağlıyordu. Babamın evinden elektrik saatinden gelen elektrik kablosuyla elektrik veriyorduk. Bu kanunen yasak olduğu için elektrik abonesi olmamız lazım.  Maddi durumumuz yetersiz. Yetkililer yardım etmezse sağır ve dilsiz kardeşimi ortada kalacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz ya hayırseverler yada valilik abimi elektrik abonesi yapsın” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.