Bir Yılda 175 Bin Kişi Kansere Yakalandı

Tarih : 2012-12-12 / Kategori : Gündem

Bir Yılda 175 Bin Kişi Kansere Yakalandı

    Türkiye'yi Korkutan  Rakam!
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ Türkiye'deki kanser vakalarına ilişkin MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun soru önergesine yanıt verdi. Yapılan resmi açıklamada ise rakamlar dehşet verici.
    Sağlık Bakanı Akdağ, sadece 2011 yılı için 175 bin kanser vakası olduğunu, bunun 110 bininin erkek 65 bininin ise kadın olduğunu belirtti. Ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türü ise sürekli olarak sosyal sorumluluk kampanyası yapılan "meme kanseri" olduğu belirtildi.
   
RAKAMLAR KORKUTUCU
    Bunu ikinci sırada tiroid takip ederken sırasıyla, kolorektal, uterus korpusu, mide, akciğer, over, Non-Hodgkin lenfoma, beyin-sinir sistemi, uterus serviksi en sık görülüyor. Sağlık Bakanı bu kanser artışının önlenmesine yönelik "Obezite ile mücadele" kampanyası başlatıldığını belirtirken erkeklerde de rakamlar korkutucuydu.

Ülkemizde erkeklerde en sık görülen kanser türü, en büyük sebebi tütün kullanımı yani sigara olan akciğer kanseri oldu. Bunu prostat kanseri izlerken, mesane, kolorektal, mide, larinks, Non-Hodgkin lenfoma, pankreas, beyin-sinir sistemi ve böbrek kanserleri erkeklerde en sık rastlanan kanser türü oldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.