Selahattin Özgündüz Nasrallah ile Görüştü

Tarih : 2012-12-25 / Kategori : Gündem

Selahattin Özgündüz Nasrallah ile Görüştü

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen uluslararası Bahreyn konferansına katılan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştü.
    Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede iki lider çeşitli meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulundular.
    Dünya Caferi Alimler Birliği Yönetim Kurulu üyesi H. Ş. Şirali Bayat'ın da hazır bulunduğu görüşme beş saat sürdü.
    İşte Bayat’ın Lübnan’daki önemli görüşmelere ilişkin notları:
    -Özgündüz'ü oldukça sıcak bir şekilde karşılayan Hizbullah lideri, "Yıllardır bu anı bekliyordum. Yıllar önce sizin organize ettiğiniz Evrensel Aşura Matem Merasimi'ni izledim, gözyaşlarımı tutamadım. Konuşmanızı tercüme ettirdim. Sizin siyasetinizi çok doğru buluyorum, konulara hakimsiniz. Yürüttüğünüz çalışma cesurcadır. Engin görüşleriniz ve sözleriniz çok hekimane geldi. O günden beri sizinle görüşmeyi hep arzu etmiştim" dedi.
    - İki lider, bölgede kardeş kavgası çıkararak Müslümanları felakete sürüklemek isteyen Siyonistlerin oyunlarını bozmaya yönelik neler yapılabileceği üzerine de fikir teatisinde bulundular.  Nasrallah, siyasi ve bölgesel meselelerde Özgündüz ile aynı düşünceleri paylaştığını ifade etti.
    - Özgündüz, görüşmede Türk halkının necip bir millet olduğunu, İsrail’in değirmenine su taşıyacak oyunlara gelmeyeceğini vurguladı. Türkiye’nin bir aşiret devleti olmadığını, kolayca oyuna getirilemeyeceğini de belirten Özgündüz, NATO üyesi olmanın gereği olarak bir takım yapılanmalara izin verilse dahi, Türkiye’nin Siyonizm’in ekmeğine yağ sürecek hiçbir eylem içerisinde olmayacağını belirterek “Türkiye’de petro-dolarların çokça sarf edilmesine rağmen Türk milleti bağnazlığa geçit vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir” dedi.
    - Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’nın, her ikisinin de mütedeyyin, basiret ve vicdan sahibi insanlar olduğunu söyleyen Özgündüz, “Bu erdemlere sahip şahsiyetlerin bölgenin birliğini ve dirliğini bozacak meşum faaliyetlerin vebali altına girmeyi basiret ve vicdanlarına sığdıramayacaklarına yönelik kanaatim hala devam etmektedir” dedi.
    - Nasrallah ve yardımcıları Türk halkına kucaklar dolusu sıcak selamlar  gönderdiler.
    Lübnanlı Şiiler rehineler konusunda yardım bekliyor
    Lübnan Yüksek Şii Meclisi Başkanı Şeyh Abdulemir Kabalan, Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’ün Lübnan ziyareti onuruna yemek verdi.
Yemekte Kabalan; Lübnanlı dokuz rehine konusunda Ankara ile görüşmek istediklerini belirterek Özgündüz'den randevu için yardımcı olmasını istedi.
    Kabalan 'Biz, Lübnan’da rehin alınan Türklerle ilgili elimizden gelen gayreti gösterdik ve serbest bırakıldılar. İyiliğin karşılığı ancak iyilik olur. Biz de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan bunu bekliyoruz. Erdoğan’ın bu konuda göstereceği gayretin sonuçsuz kalmayacağına inanıyoruz. Beyrut elçiliği vasıtası ile taleplerimizi ilettik. Hayır demiyorlar, diplomatik üslup kullanıyorlar. Ama pratiğe bir şey yansımıyor. Randevu verilirse heyet olarak Türkiye’ye gelip yetkililerle görüşmek istiyoruz. Bu rehinelerin Türkiye’ye geçirildiğine dair elimizde bilgiler mevcut" dedi. Özgündüz, “ben randevu talebinizi sayın Başbakanın özel kalemine iletirim ancak nasıl bir yanıt verecekleri kendilerinin takdirindedir. Müsbet yanıt vermeleri bizim de temennimizdir” dedi.
    (İran'ın Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra karayoluyla ülkemiz üzerinden ülkelerine dönen Lübnanlı ziyaretçiler, 25 Mayıs’ta Suriye’ye geçerken silahlı bir grup tarafından kaçırılmışlardı.)

Patriotlar korku değil, hayal kırıklığı yaratıyor

Patriotlar Lübnan'da korku değil hayal kırıklığı yaratmış. ‘One minute’ sürecine girmiş, Filistin için Mavi Marmara'da 9 vatandaşını şehit vermiş, hem Şia hem Sünni toplumda kahraman görünen, tüm Hizbullah mücahitlerinin sokaklara dökülüp Türk bayrakları ile tezahürat yapmasının akabinde, tüm dünya o patriotların İran'ın füzelerine karşı İsrail'i korumaya yönelik Batı tarafından tasarlandığını, bunun bir ABD-İsrail planı olduğunu biliyorken, iman ve zekasına inanılan sayın Başbakan'ın bu patriotların ne amaçla kurulduğundan haberdar olmaması garipseniyor.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2012-12-26 09:30:59

    Allah bu iki yiğite uzun ömürler versin. böyle hassas bir zamanda bu önemli görüşmeye duyarlılık gösteren cabbar beye teşekkürler. birçok dini site malum sebeplerle bu haberi yayınlamadılar. yazık

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.