Iğdır’da Dilenciler Vatandaşları Bıktırdı

Tarih : 2012-12-28 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Dilenciler Vatandaşları Bıktırdı

    Iğdırda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.
    Iğdır’da işyerleri kapı kapı dolanan ve cadde üzerinde bulunan vatandaşlara adeta yapışırcasına yaklaşarak para isteyen dilencilere vatandaşlar tepki göstermeye başladı.
   
Cadde ve sokaklarda oturarak veya dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi ve hatta mantar gibi çoğalmasıda dikkat çekiyor.
    Yanlarına ve kucaklarına aldıkları çocukları ile birlikte dilenen ve çocuklarını dilencilikte istismar eden kadınlar, soğuk, yağmur ve güneşe aldırmadan sabahtan akşama kadar yaşı küçük çocukları kapı kapı dolaştırıyorlar.
    Anneleri ile birlikte dilenen çocukların kaldırım üzerinde uyumalarına aldırış etmeden işlerini yapan dilencilere biran evvel çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, dilenciler yüzünden dışarı çıkamaz hale geldiklerini söylediler.
    Komşu illerde havaların soğuk geçmesinden dolayı Iğdır’ın da güneşli hava ve sıcak geçtiğini duyan dilenciler Iğdır’a akın etmeye başladı.  Bazen dilenci sayısının artmasından dolayı dilenciler arasında yer ve bölge kavgaları çıkıyor. Büyük çoğunluğunun dışarıdan gelerek Iğdır’da dilendiklerini belirten vatandaşlar; "Bizler korkumuzdan dışarı çıkmayoruz. Her köşede dilenci var. Caddede yürürken adeta bize yapışıyorlar. Israrla kendilerine para vermemizi istiyorlar. Kendimizi kurtamak için para vermek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bu sorunu biran evvel çözmeli" diye tepki gösterdiler.

ZABITALARA ALDIRIŞ ETMİYORLAR
    Şehirin dört bir köşesini istila eden dilenciler, zabıtalara aldırış etmeden işlerini yapıyorlar. Zaman zaman Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, topladığı dilenciler il dışına çıkırılmalarına rağmen, bir saat sonra geri dönerek aynı yerlerde dilenmeye başlıyorlar. Zabıta ekiplerini de zor durumda bırakan dilencilere kesin çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar; "Dilenciliği meslek haline getirmişler. Bu sorun bir türlü çözülemiyor ve kimse bu dilencileri durduramıyor. Belediye tek başına bu işin altın kalkamıyor. Zabıta ekipleri, dilencileri toplamasına rağmen çözüm bulamıyor. Dilenciler gerçekten bu işi kendilerine meslek edinmişler. Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu dilencileri durdurmak için belediye ve emniyetin işbirliği yaparak ortak çalışması gerekiyor" diye konuştular.
BİR BİRLERİNİ TELEFON İLE UYARIYORLAR
    Çoğunluğu Iğdır dışandan gelen dilenciler, zabıtaya karşı da tedbiri elden bırakmıyor. Köşe başlarında oturan dilenciler, zabıtaları görünce bir birlerini telefonla arayarak zabıta var diye uyarıyor. Bir anda ortadan kaybolan dileciler, zabıtalarıda şaşırtıyor. Öte yandan işyerlerini de tek tek dolaşan dilenciler esnaflarında tepki göstermesine neden oluyor.
BIÇAKLI DİLENCİLER
    Dilencileri görüntülemek ve fotoğraf çekmek  isteyen gazetecilere dahi üzerlerine giderek hakaret ederek bıçak dahi çektikleri oluyor.
    AİLECE DİLENEN DİLENCİLER
Aile fertleriyle beraber ortak dilenen dilencilerde çingene görünümlü olarak dileniyorlar. Kendi çocuklarını kucaklarında tutarak dilenmeye, halkı kandırmaya devam ediyorlar.
   
   
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.