"2023'e Doğru AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Destekler" Programına Yoğun ilgi Gösterildi

Tarih : 2012-12-29 / Kategori : Gündem

    Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği  “2023'e Doğru Ar-Ge, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Destekler”  programı Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlendi.
    İki oturumda düzenlenen program, sabah saat 09.30’da Iğdır Üniversitesi 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile Iğdır Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenirken öğleden sonra saat 14.00’da ise Iğdır Üniversitesi akademik, idari personeli ile sanayici ve iş adamlarına yönelik gerçekleştirildi.
    Düzenlenen programa Iğdır Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ve Iğdır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cevdet Aydın’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.
    Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.     Vahdettin Çiftçi konuşmasında, Iğdır’daki sanayici ve iş adamlarının Iğdır Üniversitesi ile iş birliği yapmaları konusunda kapılarının kendilerine açık olduğunu ve bu konuda her türlü desteği verebileceklerini belirtti. Prof. Dr. Çiftçi “2023'e Doğru Ar-Ge, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Destekler programının hem öğrencilerimiz hem de Akademik, idari personel ile birlikte sanayici ve iş adamlarımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Dünyada teknolojinin önemi her geçen gün artıyor. Biz de gelişen bir ülke olarak teknolojik çalışmalarımızla ilkleri başarabiliriz. Bunun içinde hem sanayici ve işadamlarımızın hem de bilimsel araştırma merkezleri olan üniversitelerimizin birlikte çalışmaları çok büyük bir önem arz etmektedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde 2023 hedeflerinin birçoğunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
    Iğdır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Cevdet Aydın ise “Türkiye’nin gelişmesi için özellikle genç nesile çok büyük görevler düşüyor. Ama idareciler olarak da bizim de gençlerimizin bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapabilmeleri için onlara gereken imkânları sunmamız gerekir. Iğdır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak bu programı organize etmemizin temel amacı da bilimsel ve teknolojik projelere verilen destekler hakkında gençlerimizi bilgilendirmek, sanayici ve iş adamlarımızın da bu projelerden haberdar olmalarını sağlamaktır” dedi.
    Açılış konuşmalarından sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Süleyman Bulut, “Sanayi Tezleri (Santez), Teknogirişim ve Ar-ge Merkezleri” konusunda bir sunum yaptı. Çelik’in konuşmasından sonra KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürlüğü uzmanı Kutay Şenel ve Serhat Kalkınma Ajansı(SERKA) Uzmanı Mahmut Dik, kendi alanları ile ilgili sinevizyon ile destekledikleri sunumlarını yaptılar.
    Katılımcılar tarafından ilgi ile izlenen, Iğdır  Üniversitesi ile Iğdır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği  “2023'e Doğru Ar-Ge, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Destekler” programı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.